Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Gólyatábor - 2014

2014-09-10 07:05:16

„Én mondom Boron, te azt, hogy kay!” és „Éljen a Boronkay” kiáltásokkal, valamint Sturcz Anita és Benyó Mária közös összefogásával és a többi DÖK-ös szervezők lelkes segítségével indult az idei Gólyatábor iskolánkban. A gólyák izgatottan és kicsit megszeppenve keresték osztályaikat és ismerkedtek meg vezetőikkel és az iskolával.

 
 
 
Reggel 7:30-kor érkezett meg az iskola kapujához a gólyákból álló sereg. Miután mindenki megtalálta az osztályát, a csoportok elvonultak a tantermeikbe megismerkedni egymással, valamint kreatív, a szervezők által kitalált játékokat játszani. Nem telt bele sok idő, máris az udvaron találták magukat, ahol vicces, stratégiai játékokat tartalmazó vetélkedőben vettek részt.
 
 
 
 
 
 
 
 
A gólyák küzdőszelleme, kurjongatások tömkelege, valamint a szervezők lelkes biztatása adta meg a vetélkedő tökéletes hangulatát. Két „műsorvezetőnk” Kovács Szabolcs Cselgő és Bartha Bendegúz volt, akik tovább borzolták a vetélkedő kitűnő légkörét. A vetélkedő végeztével az osztályok a vetélkedő alapján történő helyezési sorrendben mentek ebédelni. Ezt követően, délutáni programként egy kis hajókázásra vitték el a szervezők a gólyákat a Duna vizén. Majd, egy kis pihenés után, a jól megérdemelt vacsora következett. A nap csodálatos befejezése képpen, egy gyönyörű tábortűznél énekelt az egész Gólyatábor.
 
 
Másnap, egy mozgalmas, játékos reggeli torna vette kezdetét, ahol mindenki megmozgathatta az elsorvadt izmait. A torna után reggeli következett, majd egy kis városnézésre kalauzolták el a szervezők az egyes csoportokat.
 
A túra végén mindenki a strandon kötött ki, ahol a rossz idő ellenére kimondottan jó hangulat uralkodott el a gólyákon és a szervezőkön. 1,5 óra eltöltött idő után történt meg a táborzárás, ahol egy utolsó, az egekbe szökő, büszke, harsogó kiáltás tört fel minden torokból: „ÉLJEN A BORONKAY!”
 
Kis Dávid