Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Gólyatábor - 2016

2016-08-17 12:44:53

Gólyatáborunkat idén augusztus 24-25-én rendeztük meg.

Talán a szokásosnál is jobb hangulatban, megújult stábbal, Tóthé Brassói Hilda mentorálásával ért véget iskolánk első jelentős eseménye, a kisgólyáink fogadása. 
 
 
 
 
 
Új és már ismert mosolyok az idei Gólyatáborban
 
Ismét voltak vetélkedők, sárkányhajózás, tűz melletti éneklés, filmnézés, éjszakai bátorságpróba, reggeli torna, ismerkedés a várossal, strandolás. Az alábbiakban a borlapos Romhányi Barbara beszámolóját olvashatják:
 
Idén a gólyatábort Tóthné Brassói Hilda tanárnő vezetésével rendezte meg diákönkormányzatunk csapata. Augusztus 24-én reggel 8 óra előtt gyülekeztek a gólyák, akik még csak izgatottan találgatták, vajon milyen feladatok, megpróbáltatások várnak rájuk. 
 
 
 
 
Egy gyors eligazítás után a segítők körbevezették az új növendékeket az iskolában, valamint a kollégium épületébe kalauzolták el őket, ahol elfoglalták a szobáikat. Mindezek után kezdődött csak igazán a móka.
 
 
 
 
 
A dökösök kreatív és játékos feladatokkal készültek, amiknek célja főként a csapatépítés volt. Ezt követte a vetélkedő ötletes feladatokkal és elképesztően jó hangulattal, az egész környék a gólyák hangjától zengett, de ez kellett is, hiszen így biztatták az éppen porondon lévő diáktársaikat. Rengeteg közös feladatot is láthattunk, mint például a feleségcipelés nevű játékot, de az osztályfőnököknek is részt kellett venniük, ennek az „ofő-háború” elnevezést adták.
 
 
A vetélkedőt egy közös tánc zárta, amit Benyó Mária, volt DÖK elnök tanított be. 
 
A sok mozgás után jött a jól megérdemelt ebéd, melyet a győztes osztály kezdett meg. Miután mindenki végzett, egy kis pihenőidő következett. Ám a lustálkodásnak hamar véget vetettünk, ugyanis az újdonsült diákoknak a kosárlabdázás, foci és röplabda mellett sárkányhajózásra is lehetőségük nyílt. 
 
 
 
A vacsora és a pihenés után hangulatos tábortűz mellett énekeltünk, és a mozgalmas nap ellenére szinte mindenki végigtáncolta az estét. Miután már mindenki kellően kifáradt, eljött a horrorfilmek ideje. Ezalatt kis csoportokban küldték át a segítők a kilencedikeseket az iskolába, ahol már ijesztgetésre készen vártuk őket félelmetes, jobbnál jobb jelmezekben. 
 
 
 
Hajnalig rémisztgettünk, majd egy pár óra alvás után elérkezett a reggeli torna Jakus Júlia és Kiss Dávid vezetésével. Gólyáink kitűnően bírták a kiképzést, és ismét eltáncolhatták az előző napon betanított táncot, ezúttal Papp Zita mutatta be nekik a koreográfiát. A reggelinél már csak a strandolást várták jobban a résztvevők, melyet egy városi vetélkedő előzött meg. 
 
 
 
A gólyatábort mindenki fáradtan, de tele élményekkel hagyta el, és remélhetőleg minden újdonsült boronkays számára emlékezetes volt ez a két nap, ami a remek szervezés és kemény csapatmunka nélkül nem jöhetett volna létre, köszönet érte a DÖK csapatának.
 

 
 Prohászka Bianka fotói (HAMAROSAN)

CIKKEK A RÉGI GÓLYATÁBOROKRÓL