Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Győztünk! Németh Eszter lett a diákpolgármester

2015-04-22 11:14:27

Idén is a Boronkay jelöltje, Németh Eszter 11.N szerezte meg az április 14-ei napon 15. alkalommal megrendezett választás diákpolgármesteri címét. A címet a most már hajdani diákpolgármestertől, a szintén boronkays Kovács Szabolcs Cselgőtől vehette át.

 
 
Nagy napra virradt Vác diáksága ápr.14-én, kedden, ugyanis a már hagyományosnak tekinthető diákpolgármester választás ezen a napon vette kezdetét. Idén négy iskola vett részt a barátságos versenyben, mely a kora reggeli órákban egy vicces, szórakoztató bevonulással kezdődött minden iskola részéről. A bevonulást minél kreatívabban, sokszínűségre törekedve kellett előadni. Középpontjában a környezetvédelem állt, melyet egy hatásos divatbemutatóval hangsúlyoztak a versenyben lévő iskolák. A Boronkay bevonulása tánccal és lufi eregetéssel kezdődött, majd Németh Eszter programját hallhattuk, melyben ismertette terveit ez elkövetkezendő egy év távlatára.
Eszti hangsúlyozta, hogy számára a legfontosabb feladat a kapcsolatok építése, közös rendezvények és vetélkedők szervezése, hogy a diákok minél több új, értékes kapcsolatra tegyenek szert ezek során. A programokat leginkább a főtéren bonyolítaná le. E mellett a csapatmunkát is fontosnak tartja, hiszen ha egy csapat összetart, nincs akadály számukra. Tervei közt szerepel a város szépítése, valamint egy ifjúsági ház létrehozása szintén kapcsolatépítés céljából. Úgy gondolja, hogy több lehetőséget kellene biztosítani diákmunkára, közösségi szolgálatra. Fontosnak tartja még a megfelelő biztonságot, ez alatt értve egy vagy akár több biztonsági őr elhelyezését a volánnál valamint a közvilágítás fejlesztését főleg a bicikli utakon. Mindezekkel szeretné felpezsdíteni, színesebbé tenni a váci diákok életét, mindennapjait. 
 

 Nagyítás

 Nagyítás

Eszti beszéde és a bevonulás után Cselgő foglalta össze gondolatait az előző évről és adott tanácsokat az elkövetkezendő diákpolgármester számára. Ez után hallhattuk Mokánszky Zoltán alpolgármester urat, aki néhány gondolatát osztotta meg a résztvevő közönséggel. Többek között elmondta, hogy úgy gondolja, hogy minden iskola képviselője Vác szívéből szólt. Hangsúlyozta ő is a váci közvilágítás fejlesztését, azonban azt is elmondta, hogy a hétvégi bulik után is szívesen veszi a diákok segítségét az eldobott üvegek, valamint egyéb hátra maradt hulladék eltakarításában a főtéren. Ezeket a témákat természetesen a testületi üléseken megbeszélik, ahol szívesen látják az idei diák polgármestert is. Mokánszky Zoltán beszédét Toldi Tomi produkciója követte, melyben elénekelte Vác dalát. 

 

 

A kültéri programok egy időre véget értek, mivel a városházán folytatódott a vetélkedő. Az iskolák képviselőinek és azok segítőinek különböző feladatokat kellett időkorlát alatt végrehajtaniuk. A feladatok között szerepelt egy, a főtéren álló régi Trabant földíszítése, természetesen mindenki hagyatkozhatott a saját kreativitására. Volt olyan feladat is, melyben minden csapatnak a Gyűrűk ura című film szereplőinek kellett beöltözniük, majd először a városházán, utána pedig a piacon és a főtéren kellett szórakoztatniuk egy megadott dallal a nézőket. A cél az volt, hogy az utcán próbáljanak maximum öt forintos érmékből száz forintot szerezni. Ez csapatunknak többé-kevésbé sikerült is az utcán nagy sikert aratva.

A hosszú, fárasztó, de izgalmas vetélkedő után az eredményhirdetés vette kezdetét. Az eredményeket Bíró György ismertette, aki az egész választást végigvezette. Eszti átvette a városháza kulcsát, valamint Cselgő Eszti nyakába akasztotta a minden évben az új diákpolgármesterre kerülő jelképes nyakláncot. Nyertesünk megköszönte az őt támogatók segítségét és munkáját és hangsúlyozta, hogy a Boronkay DÖK csapata és azok nélkül, akik bármilyen formában támogatták és segítették nem sikerült volna elérnie ezt a nemes címet a diákok körében. A Boronkay bebizonyította, hogy ha egy lelkes, összefogó csapattal indul, bármit el lehet érni, akármiről is legyen szó.

Kis Dávid


A videókat Sebestyén Máté készítette:

 Eszter kampány fellépése

 
 
 

 Kiss Dávid fotói (HAMAROSAN)

 Zsigó Dániel fotói (HAMAROSAN)

 Fazekas Dorka fotói (HAMAROSAN)