Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Hangulatos jótékonysági bál volt a boronkays diákokért

2012-03-29 21:00:00

Az elsőként megrendezett tavalyi kezdeményezés után idén 2012. március 10-én újra Nőnapi bált szervezett az iskola annak érdekében, hogy főleg a tehetséggondozásra és diákjaink versenyezetetésére fordíthassa az itt befolyt összeget. A rendkívül hangulatos és egyúttal sikeres bál után kerestük fel Fábián Gábor igazgató urat, hogy mondjon pár szót arról, miként alakult e rendezvény története, szervezése, és végülis milyen hasznot hozott diákjainknak.

„A tavalyi megnehezedett gazdasági helyzet „kényszerítette” ki ezt a kezdeményezést, amelyet kísérleti jelleggel 2011 tavaszán szerveztünk meg először alapítványunk anyagi helyzetének javítása érdekébenmondta az igazgató úr.  Ez olyan jól sikerült és oly sok pozitív visszajelzést és javaslatot kaptunk, hogy idén immár hagyományteremtő szándékkal újra megrendeztük ezt az eseményt. Örömmel számolhatok be, hogy mind a hangulat, mind a bevétel tekintetében még sikeresebb volt, mint az előző évi. Több mint 200 vacsorajegyet adtunk el, így a résztvevőktől származó báli bevétel és az egyéb támogatások együttes összege meghaladta a kétmillió forintot. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a szülők és a cégek hajlandók azonosulni céljainkkal, és tevőlegesen hajlandóak áldozni a középiskola által meghirdetett, s a diákokat érintő programok anyagi támogatására. Ez az összeg lehetővé teszi, hogy a legfontosabb országos versenyeken részt vehessünk
 
 
Tehát ezúton is szeretném megköszönni a szülők jelenlétét, anyagi segítségét, s a kollégák áldozatos munkáját. A vacsorát a munkatársaink a saját konyhánkon készítették, a színvonalas műsort a diákjaink szolgáltatták, a felszolgálásban és a tombolajegyek árusításában az iskolánk diákjai segítettek és rengeteg munkával járultak hozzá munkatársaink is: tanárok, irodai dolgozók, karbantartók, takarítók, azaz szinte mindenki. A Kis Éji zenekar professzionális muzsikájára hajnali kettőig ropták a résztvevők a táncot, a tanárok és a szülők az oldott hangulatban most egy kicsit másképp találkozhattak, ami tán még nagyobb hozadéka lehet e rendezvénynek, mint akár csak az anyagi támogatás. E sikeres és hangulatú együttlét feltétlenül ismétlésre érdemes, úgyhogy jövőre mindenkivel újra, ugyanitt!” – mondta összegzésként Fábián Gábor.
 
Hujbert István
 
 
 
 
  Szabó Ábel fotói a rendezvényről