Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Hetedik helyen végeztünk a Lány Kézilabda Diákolimpia Országos döntőjében!

2022-03-29 13:56:00

Március 24-27.-én Gyulán rendezték a lány amatőr kézilabda diákolimpia országos döntőjét, ahol 12 csapat mérte össze tudását.

A csütörtöki sorsoláson a "C" csoportba kerültünk (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium,Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál,Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium). Az első mérkőzésünket rögtön a legutóbbi döntőssel kezdtük, akik idén meg is nyerték a diákolimpiát.

Eredmények : Bonyhádi Petőfi Sándor - Váci SZC Boronkay György Váci SZC 15-11, Boronkay György - Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál 20-10. Sajnos este megváltoztatták a kiírást és nem az előzőleg kisorsolt, kielemezett csapattal kellett a keresztjátékot játszanunk, hanam a kisdöntős Veszprémi Vetési Albert Gimnáziumma,l akitől három gólós vereséget szenvedtünk, így nem kerültünk be a legjobb 4 közé. Veszprémi Vetési Albert - Váci SZC Boronkay György 14-11. Az 5-8. helyért :Soproni SZC Hunyadi János- Váci SZC Boronkay György 11-10. Váci SZC Boronkay György-Móri Táncsics Mihály 15-9. Ezzel a lány csapatunk a 7. helyet szerezte meg ,ami dicséretes, mivel csak 3 hónapja kezdtük el a közös munkát, és az egyik legjobb játékosunk (Ormándi Lili),betegség miatt nem tudott részt venni a tornán.

Résztvevő diákok
(Schmotzer Aliz 11K, Lehotai Vivien, Gózon Klára ,Rimár Szonja 11N, Berczelly Réka, Zsíros Zsófia,Bihari Emma 12A, Pallagi Erika, Saáry Blanka,
Kovács Ágnes 11A, Cs.Nagy Olga 10A ,Nyúzó Boglárka 9K,Bakter Fanni 11I) .

Külön köszönöm Holman Nóra segítségét, aki eljött velünk, és segítette a sikeres szereplésünket, valamint iskolánknak, akik anyagilag is biztosították a két csapat részvételét.

További fotók az eseményről    l     (fotók forrása: https://www.facebook.com/diakolimpia)

Nemes Tibor