Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Interaktív laboróra

2014-04-23 19:48:37

A környékbeli általános iskolákból 2014. április 4-én lelkes, csillogó szemű diákok érkeztek hozzánk, hogy részt vegyenek egy interaktív laborbemutatón. 

 
Látogatóink megtanulták a legfontosabb sterilitási eljárásokat, a sterilbox használatát, táptalajt főztünk és öntöttünk, penészgomba mintát szélesztettünk, illetve bemutattuk a közel három éves projektmunkánkat Penészgombák és sugárzások címmel. 
 
 
Azt hiszem, egy kölcsönösen érdekes, izgalmas délutánt töltöttünk el azokkal a fiatalokkal, akik már alig várják, hogy a Boronkayba járhassanak, hiszen készek voltak e lányok és fiúk egy péntek délutánt tudományos ismereteik bővítésére szánni. Egyébként közülük sokakkal már többször találkoztam a pályaválasztási kiállításon és a nyíltnapokon. 
 
 
Nekünk, a laborunk bemutatóinak is külön öröm volt ilyen érdeklődő, okos és kreatív diákokkal együtt tölteni egy délutánt, hiszen nem csak az iskolának, de az Ifjúsági Kutatónak, az iskolánkban működő Ifjúsági Kutató - Váci Tudásközpont Alapítványnak, röviden IKU-nak is szüksége lesz majd ilyen fantasztikus utánpótlásra. 
Sokunk nevében azt hiszem ehelyütt is elmondhatom, hogy hálásan köszönjük dr. Tóth Eszter tanárnőnek, hogy bevezetett bennünket a kutató munka rejtelmes szépségeibe és mentorként ma is egyengeti az utunkat.
 
 
Köszönet  Kenéz Lilinek, Nagy Eszternek és Blaskó Márknak, hogy oly lelkesedéssel vettek részt e pénteki interaktív órán.
 
Hajrá Boronkay!!!:)
 
Hujbert Kata 12.G