Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Iskolánk a legjobb szakgimnázium az országban

2016-11-10 14:11:05

Mint arról már hírt adtunk iskolánk vezeti a legfrissebb, 2017-es szakgimnáziumi rangsort, melyet az előző tanév eredményei alapján állítottak össze. Az ország 100 legjobb iskolája között pedig a 86. helyen végzett. A lista összeállításában idén is figyelembe vették a matematikai és szövegértési kompetenciát, továbbá az érettségi és a felvételi eredményeket.

E számunkra oly örömteli hírről az ESTV Híradó 2016. október 14-i adásának rövid riportja is beszámolt. Fábián Gábor igazgató urat arról faggatták, hogy mi a titka ennek a sikernek, s miképpen alakulnak a végzős diákok pályaválasztási esélyei, hiszen, mint az ismeretes, ettől a tanévtől az iskola már szakgimnáziumként is működik. 
 
 
„Titok nincsen. Jó diákjaink vannak, jó tanáraink vannak, akik szeretnek tanítani és szeretnek tanulni - válaszolta Fábián Gábor. A viccet félretéve, valóban céltudatos diákjaink vannak, és a tanárok tudják a dolgukat. Nagyon fontos az, hogy a diákjaink megkapják azt, amit ők szeretnének és mivel jó gyerek anyag jön be hozzánk azért évről évre, azt gondolom, hogy sok gimnázium megköszönné azokat az átlagokat amilyen átlagokkal hozzánk jönnek a diákok. 
Szakirányban a továbbtanulás könnyebb lesz, mint eddig. Tehát például egy gépész osztályból sokkal könnyebb lesz gépészmérnöknek továbbtanulni, mert mivel szakirányban tanul tovább, a rendszer ezt 50 jutalomponttal jutalmazza, amiért ugye egy úgymond normál gimnazistának még külön emeltszintű érettségit kellene tenni matematikából, fizikából vagy informatikából. Viszont cserébe sokkal nehezebb nem szakirányba továbbtanulni. Tehát például ugyanezen gépész osztályból orvosi egyetemre szinte lehetetlen bejutni, mert biológiát, kémiát alapórarendben már most ebben az új rendszerben nem is tanul”