Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ismét az ország legjobbjai között a Boronkay

2014-11-12 16:23:32

A napokban jelent meg a magyarországi középiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, vegyes, ún. „és” típusú középiskolák és szakiskolák országos rangsora.

 

Az összeállítók az alábbi szempontok szerint mértek: matematika kompetenciamérés, szövegértés kompetenciamérés, magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelvi érettségi eredmények és a felvételi eredmények.

Az előző évben a Boronkay első volt, de az idén nem vették figyelembe a tanulmányi versenyeredményeket (gépészet: országos 1. 2. és 3., informatika: 1. és 3., matematikából 16 döntős!!!) a rangsor összeállításakor. Így a pontok döntő többségét a humán tantárgyakból elért eredményekkel lehetett megszerezni. Talán nem véletlen, hogy az első 20-ban jellemzően olyan iskolák szerepelnek, ahol a képzés nagyobbik része gimnázium, s a maradék is főleg közgazdasági, művészeti vagy idegenforgalmi. Ezért is számít kiemelkedő eredménynek, hogy a döntően műszaki képzésű Boronkay a lista elején, konkrétan a negyedik helyen áll. (A listavezetőnél pl. a diákok kb. 10%-a jár szakközépiskolai képzésbe, ugyanezen szám a Boronkay esetében meghaladja a 70%-t).

A javarészt tiszta profilú (gimnáziumi) 100 legjobb középiskola között is jegyzik a Boronkay György Műszaki Szakközépiskolát, Gimnáziumot és Kollégiumot.

A diákolimpiai rangsorban az országos 2. helyet sikerült megtartanunk.