Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ismét boronkays csapat lett az első a Mikszáth-versenyen

2017-10-24 17:31:00

Második alkalommal rendezte meg a „Minden morzsa számít” Egyesület a Margaréta Kávéházban a Mikszáth Kálmán irodalmi kávéházi versenyt, melyen a Boronkay tanulói ismét jeleskedtek.

2017. szeptember 13-án, Kálmán napon, abban az évben, amikor a nagy palóc író-mesemondó születésének 170-ik évfordulójára emlékezünk a „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület már második alkalommal szervezte meg a Mikszáth Kálmán irodalmi kávéházi versenyt. Az idén a Szent Péter esernyőjéről beszélgetett mindegyik háromtagú asztaltársaság, mely csapatok mindegyikének egyike Mikszáthot személyesítette meg, míg a másik kettő kortárs írótárs arra volt kíváncsi, hogy miért véli az író azt, hogy regénye egy komoly korrajz, nem pedig holmi ponyvaregény.

 

A második fordulóban csapaton belüli rövid közös megbeszélés és papírra vetés után egy Mikszáthra jellemző glosszát kellett előadni, mely egy mai hírre alapult iromány volt, mely téma címe: „Baj van, Skócia kezd kifogyni a whiskyből” című, internetes portálról levett valós hír.

A zsűri tagjai – Gosztola Adél, Fazekas Lászlóné és Matkovich Ilona – a két forduló összesített értékelése után iskolánk csapatait az alábbi helyekre sorolta:

1. helyezett: Benchea György, Scardone Vincenzo, Váradi Márton 11.P osztályos informatika-szakmacsoportos szakgimnáziumi tanulók. Felkészítő tanáruk: Dr. Ősi János.

2. helyezett: Bálint László, Papp Mátyás, Tóvaj Attila 10.G osztályos gépész-szakmacsoportos szakgimnáziumi tanulók. Felkészítő tanáraik: Palkó-Nagy Márta és Gergely Zsolt.

A jó hangulatú megmérettetés után értékes díjakkal távozhattak a versenyzők, melyeket a „Minden morzsa számít” Egyesület, a Floch Cukrászat, az Anatólia gyros és hamburger bár és a Lyra Könyvesház ajánlották fel.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!


Fotók a vetélkedőről