Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Izraeli nagykövet látogatása iskolánkban

2012-03-19 06:00:00

2012. március 13-án látogatást tett és egy angol nyelvű előadást is tartott iskolánkban Ilan Mor Izrael állam magyarországi nagykövete. Az esemény kiemelt voltát jelezte az is, hogy városunk vezetése a legmagasabb szinten képviseltette magát, hiszen nem csak Fördős Attila polgármester úr, de Pető Tibor és Mokánszky Zoltán alpolgármester urak is jelen voltak.

Az esemény előkészítése a biztonsági szolgálat részéről már napokkal korábban megkezdődött.

A nagykövet úr a városi programját követően 11 óra után érkezett meg a polgármester úrral. Igazgatónk egy rövid tájékoztatást tartott az irodájában, ahol beszámolt iskolánk képzési szerkezetéről, legkiemelkedőbb eredményeiről és jövőbeli terveiről. Ezt követően a főleg 11. évfolyamosok jelenlétében angol nyelvű előadást tartott, melyben főleg Izrael gazdasági, kulturális, tudományos helyzetéről, eredményeiről és turisztikai lehetőségeiről beszélt.

Az előadást Fördős Attila polgármester úr zárta, melyben felhívta az ifjúság figyelmét a nyitottság és a tudás fontosságára, valamint az előítéletek okozta veszélyekre.

Ezt követően a delegáció Fábián Gábor igazgató úr vezetésével végigjárta az épületet. A nagykövet úr szemmel láthatóan jól érezte magát, több diákkal is szóba elegyedett. Távozásakor nagy elismeréssel beszélt a benyomásairól, ami valószínűleg nem csak az udvariasság jele volt. Ennek két bizonyítéka is van: Egyrészt az eredetileg 30-40 percesre tervezett itt tartózkodása végül közel két órásra sikeredett. Másrészt pedig felajánlotta, hogy szívesen közvetítene köztünk és egy izraeli iskola diákcserén alapuló kapcsolatfelvételében.

Írás a nagykövetség honlapján itt tekinthető meg.