Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Jendrék Miklós fizikatanári ankét díjazottja lett

2015-04-02 14:09:41
Idén 58. alkalommal rendezték meg az immár általános és középiskolai fizikatanároknak szóló fizikatanári ankétot és eszközkiállítást Hévizen március 26-29. között az ELFT (Eötvös Loránd Fizikai Társulat) szervezésében. 
 
 
Az előadók között neves kutatók, professzorok vettek részt, mint pl. dr. Kroó Norbert akadémikus-fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tanácsadója; prof. dr. Aszódi Attila egyetemi tanár (BME NTI), kormánybiztos; dr. Sükösd Csaba címzetes egyetemi tanár (BME NTI); dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora. Hallhattunk aktuális kutatásokról, Paks bővítéséről, A Tungsram-Schréder Zrt. által elindított ledes közvilágítás-korszerűsítésről, a szegedi lézerközpont (ELI) építéséről is. 
 
 
Az előadások szünetében eszközkiállítók – tanárok és taneszközgyártók – által készített eszközök bemutatóit nézhettük meg. A 10 perces kísérletek c. egységben érdekes, elgondolkodtató kísérleteket láthattunk kollégáinktól.
 
A műhelyfoglalkozásokon pedig egymást tanítva tanulhattunk: pl. ki milyen új módszert, eszközt alkalmaz, milyen örömökkel, problémákkal találkozunk az órák során.
 
A szakmai előadások, műhelymunkák után meglátogattuk a kórház és gyógycentrumot, ahol meghallgattuk az intézetvezető főorvos és vezető kezelőorvos előadását ill. gimnazisták színvonalas tánc- és kamarazenei előadása kápráztatott el. 
 
 
A rendezvény záróprogramjaként a szakmai zsűri értékelte az egyes kategóriákban (eszközkiállítás, 10 perces kísérletek, műhelymunkák) indulók munkáját. 
 
Iskolánk tanára, Jendrék Miklós mindhárom kategóriában indult, melyből kettőben díjat nyerve állhatott a dobogóra. 
 
M. Kovács Éva (résztvevő)