Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

KÁDI - 2021

2021-06-21 07:09:00

Az idei tanévben sajnos sok közösségi programról le kellett mondanunk, de a Kádi nem maradhatott el. Nem tarthattuk meg hagyományos módon, ennek ellenére sikerült a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, remekül éreztük magunkat. Az előző évi győztes osztály hiányában a szervezést a diákönkormányzat vezényelte le, ez úton is szeretnénk megköszönni odaadó munkájukat. 
A pontokat a sport- és ügyességi vetélkedők eredményei alapján szerezték az osztályok. A sportversenyek az utolsó előtti héten zajlottak. Mind a nézők, mind a résztvevők hangosan szurkoltak, együtt izgultak a kedvenc csapatukkal. Minden osztály nagyon szépen szerepelt. Sok tehetséges diák mérte össze az erejét többféle sportágban – futásban, kosárlabdában, futballban, röplabdában, fekvenyomásban és nem utolsó sorban kötélmászásban. A kádi sportokat végül az I osztály nyerte. 
A döntő az év utolsó hétfőjén, június tizennegyedikén került megszervezésre. Nagyon szép, meleg időnk volt, sütött a nap, az egész iskola kint volt az udvaron, együtt vettünk részt a különféle programokban. Minden osztály állított standot, ahol zene, tánc, és különböző meglepetések várták mind az alsóbb éveseket, mind a kádizó diákokat.
 

Öröm volt látni, ahogy a több hónapig tartó bezártság után mindenki felszabadult, és csak élveztük, hogy végre újra együtt lehetünk.
Az osztályoknak külön bevonulásra most nem volt lehetőség, helyette egy közös flashmob-bal készültek. Ebben bárki részt vehetett, a csatlakozó tanárok és diákok mind hozzáadtak a jó hangulathoz. Ez jelképezte azt is, hogy ez az év nem a széthúzásról, hanem az összetartásról szólt.
Elérkezett az ügyességi vetélkedő is. Mindenki nagyon várta már, hisz ez volt az utolsó megmérettetés a kádijelöltek és osztályaik között. Mind a hét tizenegyedikes osztály kitett magáért, nagyon szoros volt a küzdelem. A szervezők különböző vicces, laza feladatokkal készültek, mindenki nagyon jól érezte magát.

 

A legtöbb pontot végül a 11. I osztály szerezte, második helyen az E, harmadik helyen pedig a G osztály végzett. Szeretnénk gratulálni minden osztálynak a kiváló eredményekért, és megköszönni a sok-sok munkát, amit ebben a nehézkes helyzetben is bele tudtak fektetni. Reméljük minden résztvevőnek maradandó élmény volt.

Szikora Blanka Laura
10.K

 

Temesi Ádáim fotói:
A linkre kattintás után az oldal jobb felső sarkában érdemes beállítani a csempe nézetet a fotók böngészéséhez.

 

Baráth Benedek videója: