Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Karácsony a Tanüzemben

2022-02-02 06:55:00

2021. december 20-án tartottuk a technikus tanulók karácsonyi műsorát a Tanüzemben. Dian János igazgató úr köszöntötte a jelenlévőket, majd kérte fel Simon-Csernyik Szilvia tanárnőt, hogy ossza meg velünk ünnepi gondolatait.



„Menjünk el Betlehembe, hadd lássuk, ami történt, amit az Úr tudtunkra adott. Gyorsan útra keltek és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket.” – ezzel az idézettel emlékeztünk vissza, hogy mi is történt már több, mint 2000 évvel ezelőtt. A Tanárnő kiemelte a Karácsony lényegét: hiszen nemcsak Jézus születését, a kereszténység ünnepét, hanem a család, a békesség, az öröm és a szeretet ünnepét is jelenti egyben.
Tudjuk, hogy ebben az időszakban is sok barátunk, családtagunk, szerettünk keres valamit, de nem igazán tudja, hogy mit. Egy történettel folytatta gondolatait, amiből a következőt emelem ki, mint a krisztusi üzenet egyik legfontosabbja:

„MINDENT ADJ NEKEM, AMI ÖSSZETÖRT AZ ÉLETEDBEN!”

A történet rávilágított arra, hogy mit adhatunk, mit adjunk Jézusnak karácsonyi ajándékul: nem vár tőlünk sem tömjént, sem mirhát, sem aranyat. Várja azt, ami bennünk, az életünkben összetört, ami kicsorbult, ami fáj… Rámutatva arra is, hogy mi magunk is mennyi mindent tudunk embertársainkért tenni.
Wass Albert szavaival kívánt a Tanárnő minden diáknak és kollégájának áldott, békés szent Karácsonyt.

„ … Minden ember szépségtenger
s mint a tenger csillagszemmel
telve vagytok szeretettel.”


A szép ünnepi gondolatok után a K-Ember zenekar, - akinek tagja az egyik kedves tanárunk, Kemenes Tamás tanár úr – megzenésített verseket adtak elő. A Zenekar két házaspárból állt össze.
 



Könnycseppek gyűltek mind a tanárok, mind a diákok szemébe, örülve annak, hogy a tavalyi évhez képest, idén méltó módon lehet erre a szép ünnepre készülni.
Áhítattal hallgatta és figyelte mindenki az énekeket, s éreztük, hogy kaptunk valamit, amit tovább tudunk adni.
 

 

 További fotók az eseményről    l                  

Lehotai Vivien 11.n