Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Kareczki Rékában megvan a „Spiritusz”

2017-02-01 12:23:11

Az iskola 11.A osztályos tanulója a borlapos sajtófotós munkái mellett új szerepben is kipróbálta magát, a váci ESTV Spiritusz rovatába készít korosztálya kiválóságaival rövid riportokat. A boronkaysokkal készített riportjait az alábbiakaban tekinthetik meg.

 
A tehetséges fiatalra miután felhívták Kegyes Zoltán szerkesztő úr figyelmét, azonnal meghívta Rékát a televízióhoz, hogy készítsen néhány próbaanyagot az ESTV operatőreinek segítségével Molnár Marcell hetente rendszeresen közvetített életmód és sportmagazin műsorába. A fiatal szárnypróbáló riporter egy lendületből, rövid idő alatt öt riportot is leadott a szerkesztőségbe, amelyek mindegyike hamarosan adásba is került. Szlépka Armand junior jégkorongozóval, Moravcsik Angéla junior gerelyhajítóval, Ács Kristóf evezős bajnokkal beszélgetett e sorozatában, és nagy örömünkre, sorra került két boronkays is: Fogarasi Flóra grafikus és Fodor Béla makettkészítő személyében. 
 
Kareczki Réka, aki maga is számos atlétikai számban országos ifjúsági bajnok, nagy empátiával és lelkesedéssel keresi fel korosztálya sportoló reménységeit, művésztehetségeit, különleges fiataljait, és készíti és szerkeszti velük a remek filmes anyagokat. Az eddigi visszajelzések alapján, jó nyomon halad, és további riportok várhatóak tőle e televíziós műsorban. 
 
Bár többhétre való riportterve van, Réka mégis szívesen fogadja a további ötleteket, javaslatokat, hogy kivel lenne még érdemes interjút készítenie.
 
Hujbert István