Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Köszönet Kárpátaljáról

2014-04-22 10:25:26

Bacskai József főkonzul úr a kárpátaljai magyarok nevében a következő köszönőlevelet küldte Fábián Gábor igazgató úrnak 2014. március 17-én Magyarország Főkonzulátusáról, Ungvárról: 

 
 
Tisztelt Igazgató Úr!
 
Kérem, engedje meg, hogy hálás köszönetemet fejezzem ki a Kárpátalján élő magyar közösség iránt tanúsított önzetlen segítségnyújtásáért.
 
Az itt élő magyarok és oktatási intézményeik erőforrásai nem mindig mérhetőek európai mércével, olykor filléres napi gondokkal is küzdenek, ezért minden ide érkező segítségnek könnyen tudunk megfelelő helyet találni.
 
Az Önök adományával az Ungvári Magyar Főkonzulátus igyekezett jó gazda módjára sáfárkodni, és biztos vagyok benne, hogy a felajánlott bútorok jó kezekbe kerültek.
 
Az iskolapadok átadásakor hangsúlyoztuk, hogy a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tantestületétől érkezett a felajánlás, amit a megajándékozott két iskola, a Szolyvai 10. számú Oktató-Nevelői Intézmény, illetve a Kisgejőci Oktatási-Nevelési Komplexum igazgatója és pedagógusai nagy örömmel vettek át, kérve, hogy köszönjük meg nevükben az Önök nagylelkűségét.
 
Fontosnak tartottam, hogy a két magyar iskola köszönetét eljuttassam Önhöz, és az itt élő magyarok nevében is jó egészséget, felelősségteljes munkájához pedig további sikereket kívánjak.
 
Tisztelettel:
 
Bacskai József
főkonzul

Pár információ a településekről

Szolyvai 10. számú Oktató-Nevelői Intézmény

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kisgejőci Oktatási-Nevelési Komplexum