Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Közösségi szolgálat a Váci Kórházban

2016-01-18 06:05:20

Borosné Paku Beáta tanárnő szervezésével és vezetésével 2015. december 18-án és 19-én a Váci Kórház gyermekosztálya fehér falait tizenegy diák festette színesre mesefigurákkal. 

 

Négy osztályból 11 növendékünk vett részt e jótékonysági akcióban, amely nem volt példa nélkül álló iskolánk történetében, hiszen 2010. július 7-én már beszámoltunk egy hasonló eseményről.

Gáspár Liza 9.A cikke az eseményről:
 
Tanárnő már második alkalommal szervezte meg ezt a fajta segítséget, először 2010-ben festettek különböző mesefigurákat diáktársaink, akkor még „Önkéntes munka” keretében.
 
A kórház dolgozói sok szeretettel fogadtak minket, és segítették munkánkat. 
Ők biztosították a festékeket, ecseteket, edényeket, ceruzákat és mindent, amire szükségünk volt. Ezen kívül édességgel is kedveskedtek, és tanácsokkal is elláttak minket a munka folyamán.
 
Kis csoportokban dolgozva rajzoltuk fel az üres falfelületre a kiválasztott mesefigurákat, majd felfestettük őket a falra. 
 
Sajnos idén is sok gyerek volt, akinek fent, a kórház hetedik emeletén kellett eltölteniük napjaikat gyógyulásuk miatt, így több kisgyerek is végignézte azt, ahogy a népszerű mesefigurák életre kelnek a falon. 
Egy apuka, aki kislányával együtt egy mesekönyvet nézegetett, kijött hozzánk és tanácsot adott, milyen mesefigurákkal bővítsük a falat, amit később meg is fogadtunk.
 
Pénteken este 8 órakor fejeztük be a festést, amit 14 órakor kezdtünk el. 
Ez az idő sajnos nem volt elég arra, hogy fel tudjuk festeni az összes megtervezett mesefigurát a falra és ezzel kitölteni azt, így másnap, szombat reggel újra visszatértünk, hogy mindent befejezzünk.
Reggel 10 órakor kezdtünk és körülbelül délután 2-re végeztünk az összes festménnyel.
 
A kész festmények előtt kisgyerekek fotózkodtak, ami nagy büszkeséggel töltött el mindannyiunkat.
      
Mi mind fontosnak tartjuk, hogy új dolgokat tapasztaljunk meg, és tegyünk a városunkért, közösségünkért, akár ilyen apró dolgokkal is. Azok a festmények sok éven keresztül a falon díszelegnek majd, és mosolyt csalnak minden kisbeteg arcára. 
 
Ha a Váci Kórház 7. emeletén, a gyermekosztályon jársz, és meglátod a mesefigurákat a falon, jusson eszedbe, hogy mi, boronkaysok tevékenykedtünk ott!


 Képek az eseményről