Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Kovács Szabolcs Cselgő TUDOK-nagydíjas lett

2014-03-31 11:02:26

A Kecskeméten 2014. március 28-29-én megrendezett Tudományos Diákkörök XIV. Országos Konferenciáján öt növendékünkkel vettünk részt, ahonnan Kovács Szabolcs Cselgő nagydíjjal tért haza.

 
A kecskeméti konferenciára többszáz hazai és környező országok magyarlaktai tájairól beérkező előadásaiból válogatva az iskolánk tudományos diákműhelyiben keletkezett mindhárom előadásra kíváncsiak voltak a döntőben.
 
Szociológia szekció
Winternitz Máté - Tóth Máté: A ivás szívás? - avagy egyes tudatmódosító szerek hatása a diákság körében (felkészítő: Sturcz Anita)
 
Növényélettan és mikrobiológia szekció
Kenéz Lili - Hujbert Kata: Penészgombák és sugárzások (felkészítő: dr. Tóth Eszter)
 
Pszichológia szekció
Kovács Szabolcs Cselgő:  Mennyire befolyásolja alvásunk minőségét a lefekvés előtti tevékenységünk? (felkészítő: Sturcz Anita)
 
E három előadásból a zsűri Cselgő tudományos eredményét érdemesítette a legkiemelkedőbb módon, a kiosztható különdíj és az első díj feletti kategóriába sororolva nagydíjjal jutalmazta diákunk munkáját. 
 
Az iskolánkat képviselte még Krivánszky Sára is, aki a Kutdiák szervezet vezetőségi tagjaként vett részt a rendezvény szervezésében, lebonyolításában. 
 
A két felkészítő tanár (dr. Tóth Eszter és Sturcz Anita) munkáját dícséri mind e kiváló eredmény, s mind a most éppen nem díjazottak tisztes helytállása. Dr. Tóth Eszter történetesen immár három éve kíséri figyelemmel, illetve inspirálja azt a kutatást, amely a növények, majd a gombák besugárzásával jut egyre izgalmasabb eredményre. 

Az esemény további érdekessége még az is, hogy a hat konferencián résztvett növendékünk mindegyike Szilágyi Erzsébet „gyereke” a szó pedagógiai (11. g-sek) és egyikük esetében (Hujbert Kata) pedig szülői értelmében is. (Kata egyébként immár harmadszor vett részt a TUDOK konferencián, ahol két ízben már különdíjas volt.)
 
Gratulálunk e szép sikerhez a felkészítő tanároknak és a tehetséges növendékeinknek egyaránt!
 
h.i.
 
 
 
 

Hamarosan feltesszük az előadásokon készült videókat és a prezentációkat is.

 A konferencián készült felvételek