Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Könyvajánló, egy különleges kötetről

2017-10-25 02:33:00

Ajándékba kaptam egy kedves kollégámtól egy könyvet, alig vártam az érettségi vizsgáztatás végét, hogy elolvashassam. Reggeli kávé mellett el is kezdtem a szünet első napján, de biz' aznap semmi mást nem csináltam. Egy lendülettel kiolvastam, mert a regényt nem lehetett letenni, olyan lebilincselő, érdekes és feszültséggel teli volt.

Az események a második világháború megszállt Magyarországán zajlanak. A német megszállás szörnyűségeit a szovjet megszállás kegyetlenségei követik. Egy kamaszos csínytevésnek szánt eseményből nő ki a cselekmény, mely fikció, de valós történelmi helyeken és tényeken alapul. Emberi sorsokon keresztül tárulnak fel a mindennapok, s néhány kamasz helytállásán keresztül szemlélhetjük azokat a hősöket, akik név nélkül emberek maradtak az embertelenségben.

A könyv szerzője nem más, mint iskolánk magyar-történelem szakos tanára, dr. Ősi János, akinek ez a remek könyv, az Aranyménes immáron a negyedik megjelent kötete. S mivel a főhős élete homályban maradt a regény végére, csak remélni tudom, hogy lesz folytatás. Sok sikert!

Ősi János: Aranyménes, Rézbong Kiadó

Szilágyi Erzsébet


A négy kötetről egy rövid összeállításunk: 


E fotók a könyvbemutatókon készültek