Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Kutatók éjszakája 2021

2021-09-27 10:24:00

2021. szeptember 24-én tíz diákkal vettünk részt a Kutatók Éjszakáján, az Óbudai Egyetem által szervezett foglalkozásokon és bemutatókon.


Mivel a látogató diákok elektronika szakon tanulnak, elsősorban a villamosmérnöki kar programjai iránt érdeklődtek, így ezekből válogattunk.
A Műszertechnikai és Automatizálási Intézet laborfoglalkozásain vettünk részt először, ahol a tanulók áramkört építhettek és programozhattak fel, megnézhették milyen egy villamosmérnök hallgató méréstechnika gyakorlat órája. A „Verd át a mesterséges intelligenciát!” elnevezésű programon a neurális hálók világába nyertünk betekintést. A hallgatók projektmunkái közül egy delta robotot és egy elektromos gokartot tekinthettünk meg, amit a projekten dolgozó hallgatók és a projektet vezető tanár mutatott be nekünk.


A Mikroelektronikai és Technológia Intézet két foglalkozásán vettünk részt. A „Fény-játék” elnevezésű programon látványos, fénnyel kapcsolatos  interaktív bemutatót tekintettünk meg, majd  „A fénykeltés nem fényűzés” elnevezésű foglalkozáson az energiahatékony világítás lehetőségeiről gondolkodtunk együtt.
A Híradástechnikai Intézet szervezésében egy közvetítő kocsit nézhettünk meg, a szakon tanuló diákok sok érdekes információval szolgáltak nem csak a terepen végzett stúdiómunkával kapcsolatban, hanem a hallgatók életének mindennapjairól is.
A diákjainknak nagyon tetszett a program, mindenki talált benne számára érdekes elemet, még azok is, akik nem ebben az irányban akarnak továbbtanulni. Az Egyetemen több, mint 5 órát töltöttünk el, és ha lett volna még rá időnk, a többi kar által kínált programokat is szívesen meglátogattuk volna. 

 

További fotók az eseményről


2021. szeptember 25.
Debreiné Gajdos Piroska