Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Labdarúgás országos döntő

2015-05-19 08:17:32

TOP10-ben végzett iskolai csapatunk a május 16-17-én a Vas megyei Vépen megrendezett országos döntőn, mégis csalódottak a fiúk.

Hat mérkőzésen 4 győzelem, egy döntetlen és egy vereség mellett értük a 9. helyezést. Ez önmagában furcsa, hát még ha hozzátesszük, hogy a 20 lőtt gólunkkal mi voltunk a legeredményesebb támadó és a 6 kapottal a második legeredményesebb védekező csapat. Elfogultság nélkül állítom, hogy minden mérkőzésen fölényben játszottunk, de sajnos az elsőn nem sikerült még üres kapuba sem gólt lőni, így kikaptunk 1:0-ra a pécsiektől, akik a végén sportszerűen elismerték, ha 8-at kapnak, akkor se szólhattak volna semmit. A második meccset 7:0-ra hoztuk a Pápa ellen. Majd következett a sorsdöntő találkozó Tatával, amely úgy lett 1:1, hogy szerintem két egyértelmű büntetőt és egy piros lapot nem ítélt meg a javunkra a játékvezető. Sajnos a büntetőpárbajt elvesztettük, így már nem juthattunk be a legjobb nyolcba. Az utolsó csoportmeccset 6:1-re hoztuk a debreceniek ellen, ezért vasárnap a 9-13. helyért küzdhettünk. Először a Nyíregyházát vertük 3:2-re, de valójában a pályán ennél nagyobb volt a különbség, csakúgy, mint a Szentgotthárd elleni 3:1-en. 
 
Álló sor:
Haljárszki Bálint, Hényel Viktor, Szalai Attila, Fábián Máté, Ocztos Alex, Fábián Gábor (edző)
Első sor:
Lugosi András, Baradlai Erik, Klein Dániel, Hévizi Péter, Kovács Kristóf
 
 
A torna pozitívumai közül mindenképpen meg kell említeni, hogy a csapatunk tagjainak sportemberi tartását mutatta, hogy túl tudtak lépni a hatalmas csalódáson és a záró napon imponáló játékkal, magabiztosan hozták mindkét meccsüket. De meg kell említeni azt is, hogy más csapatok képviselői közül többen is nekünk drukkoltak, s elmondták, hogy minimum éremért kellett volna ennek a csapatnak játszani. Úgy látszik, most ez volt a számunkra megírva, reméljük legközelebb szerencsésebbek leszünk.
 
Fábián Gábor
csapatvezető