Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Lám István a Forbes sikerlistáján

2016-02-10 07:13:18
A Tresorit vezérigazgatója, Lám István (iskolánk egykori növendéke) és az On the Spot készítője, S. Takács András is felkerült a Forbes-nál a legsikeresebb harminc év alattiak 2016-os listájára olyan nevek mellé, mint Adele, az Oscar-díjas és tízszeres Grammy-díjas énekesnő, Novak Djokovic teniszező, Sebastian Vettel világbajnok Forma–1-es pilóta, és a Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Malála Júszafzai.
 
 
Az amerikai Forbes magazin minden évben közzéteszi listáját a legsikeresebb 30 év alatti fiatalokról, de idén először jelentette meg a 30 alattiak európai sikerlistáját. Tíz kategóriába sorolták azokat a fiatalokat, akikre máris érdemes odafigyelni Európában. 
 
Legnagyobb büszkeségünkre az európai listán két magyar neve is szerepel: Lám István, az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar startup, a Tresorit vezérigazgatója a technológia kategóriában, míg S. Takács András, az On The Spot című dokumentumfilm-sorozat rendező-producere a média kategóriában került be a legjobb 30 közé.
 
A Forbes 2016-os listáján a már említettek mellett olyan nálunk is ismert nevek szerepelnek még, mint Emma Watson és Daisy Ridley színésznők, Andy Murray és Maria Sharapova teniszezők vagy Thomas Muller labdarúgó.