Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Látogatás a váci ES televízió stúdiójában

2021-12-06 11:28:00

A stúdióban kellemes, baráti légkör fogadott bennünket. A bemutató során megismerhettük a televíziózás kulisszatitkait. Érdekességeket tudhattunk meg arról milyen különbségek vannak a filmes világ és a híradók technikai háttere és szerkesztési szempontjai között. Személyesen eddig maximum a kisfilmek gyakorlati világába nyílt lehetőségünk belekóstolni, amely inkább konvergál a szabadabb filmes kategóriához, mintsem a szigorúan szerkesztett hírközléshez. Így újdonságként hatott, hogy láthattuk milyen megkötései vannak mind az operatőri, mind a technikusi munkának. Az eszközök közül közelebbről vehettük szemügyre a súgógépek, a több beállításban egyszerre forgó kamerák, a riportokhoz használt vállkamerák és mikrofonok arzenálját.

Tájékoztatást kaptunk továbbá az egyes munkakörök jellemzőiről, főbb feladatokról, szükséges képesítésekről, munkavállalói jogviszonyokról. Érdeklődésünket, amint azt már említettem barátságosan fogadták, konstruktívan álltak a megválaszolandó kérdésekhez.

Egy igazán hasznos és pozitív élménnyel lehettünk gazdagabbak, amelyért köszönettel tartozunk a televízió munkatársainak és kísérőtanárunknak Szilágyi Lajosnak.

Gyárfás Kornél