Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Leány röplabdásaink az 5. helyen végeztek

2015-04-20 12:55:49
Debrecenben zajlott le 2015. április 17-19-én az Amatőr Röplabda Diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntője, ahol a Jendrék Miklós vezette lánycsapatunk a 20 együttes közül az 5. helyen végzett.
 
 
 
Csapattagok voltak: 
Boros Boglárka, Csepreghy Kinga, Haffner Kitti, Szabó Borbála, Szabó Dorottya (csapatkapitány), Stetina Dóra, Vörös Brigitta és Wagner Heléne (Felkészítők: Oláhné Szűcs Katalin, Jendrék Miklós.)
 
A Magyar Diáksport Szövetség a Röplabda Munkabizottság kezdeményezésére 14 évvel ezelőtt indította útjára a csak iskolai keretek között röplabdázó középiskolások részére az un. „amatőr” Röplabda Diákolimpia versenyrendszerét.
 
Az idei tanévben 116 fiú- és 154 leánycsapat vett részt a megyei/budapesti bajnokságokon, ahonnan a megyebajnokok és meghívottak versenyét rendezik Hajdú-Bihar megye központjában április 17-19. között, 20 leány- és 20 fiúcsapat, 450 játékos részvételével.
 
 
Az országos döntőről Szabó Borbála készített élménybeszámolót:
 
Az országos röplabda döntőre 2015. április 17-én reggelén indultunk, a tavalyihoz hasonlóan az idén is Debrecen felé vettük az irányt. 
 
Közel három órás buszozás után végre megérkeztünk a csarnokhoz, ahol már csak egy óránk volt a bemelegítésre, hiszen rögtön miénk volt az első meccs, Dunakeszi Radnóti ellen. Sikerült másodszorra is összekerülnünk azzal a csapattal, ami egyszer már kisebb-nagyobb aggódást, félelmet és izgatottságot váltott ki belőlünk. A túlzott izgalom, a fáradtság és bemelegedés hiánya miatt, sajnos, megszereztük első vereségünket. Azonban nem adhattuk fel, hiszen még a nap folyamán várt ránk egy meccs Paks ellen. Tudtuk, hogy ezt meg kell nyernünk. Így is lett: magabiztosan 2:0-ra győztünk. Miután második meccsünket is lejátszottuk, elfoglaltuk szállásunkat, megvacsoráztunk, majd visszamentünk a csarnokba a megnyitóra. Ezután viszonylag hamar nyugovóra tértünk, hiszen tudtuk, hogy a szombati nap hosszú, fárasztó és fontos lesz számunkra. 
 
 
Másnap reggel 10:30-kor kezdődött harmadik csoportmérkőzésünk Gyöngyös ellen. Az első szettet összeszedett játékkal hoztuk 25:17-re, azonban a második játszmát kis különbséggel, de elvesztettük. Így jöhetett a döntő szett, ami már csak 15 pontig ment. Óriási küzdelem és izgalom árán ugyan, de sikerült nyernünk. Ezután következett Debrecen, az addigi csoportelső. Nyugodt jó játékkal 2:0-ra nyerve, második helyen zártuk a csoportot, ami az 1-8-ba kerülést jelentette. Felhőtlen boldogságban vágtunk neki Kaposvár ellen az 1-4-be kerülésért. Az első szettet szintén jó játékkal 25:19-re nyertük, azonban a másodikat 25-17-re elvesztettük. Ismét előttünk állt a harmadik, 15 pontos szett. Izgalmas játék és komoly küzdelem volt jellemező az utolsó játszmára. Ám ezúttal a szerencse az ellenfél mellé állt, így éppen csak, de kikaptunk 15:13-ra. Ezután a meccs után – őszintén bevallom – csalódottak voltunk, mert úgy gondolom a szerencsén múlt az az utolsó pár pont, nem pedig az ellenfél játékán. Azonban el kellett fogadnunk a tényt, és tovább kellett küzdenünk. Miskolc ellen léptünk pályára azért, hogy eldőljön, hogy vasárnap az 5.- 6., vagy a 7.- 8. helyért küzdhetünk. A szombati nap folyamán ez volt a negyedik meccsünk, így bátran kijelenthetem, hogy eszméletlenül fáradtak voltunk, de nem adhattuk fel.
Miskolc ellen magabiztosan 2:0-ra nyertünk, így másnap az 5.-6. helyért folytathattuk a küzdelmet. Az estig elhúzódó meccsek után gyorsan megvacsoráztunk, és már mentünk is aludni, hiszen megmozdulni sem bírtunk, olyan fáradtak és kimerültek voltunk.
 
 
Vasárnap reggel 9-kor ismét a sportcsarnoknál találtuk magunkat. 10:30-kor léptünk pályára Szarvas csapata ellen. Az első szettet szinte izgalom nélkül 25:15-re hoztuk. A másodikban nővérem nyitásainak köszönhetően igen csak nagy előnyre tettünk szert. Azonban a szett vége izgalmassá vált. Végül 25:18-ra nyertünk, így ötödikekként zártuk a 2015-ös Országos Amatőr Röplabda Diákolimpiát. Úgy, mint tavaly. Ez a három nap valóságos csoda volt számomra, hiszen nem gondoltam volna, hogy ennyire koncentráltan és határozottan tudunk majd játszani ezen a kiemelkedően nagy eseményen. Köszönöm szépen a lányoknak a lelkes játékot. Oláhné Szűcs Katalinnak, aki sokat segített a csapat felkészítésében. Köszönjük szépen Jendrék Miklós tanár úrnak a felkészítést, szervezést és biztatást, valamint a sok-sok szurkolónak, hogy lelkes jelenlétükkel segítettek bennünket. Örülök, hogy ismét részese lehettem ennek a rangos eseménynek.
 
Szabó Borbála (9.A)
 
 

 Képek a tornáról


Mérkőzések eredményei: