Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Lengyel Csaba Bonis Bona díjban részesült

2018-06-14 10:28:00

A tanár úr hosszú évek óta sikeresen készíti fel tanítványait a legkülönbözőbb versenyekre. Az idei tanévben növendéke, Dolnay Ádám megnyerte a matematika OKTV-t.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik.
Az Országgyűlési Határozattal indított, 2028-ig szóló Nemzeti Tehetség Program egyik célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli tehetséggondozó pedagógusokat és szakembereket, akik általános iskolákban, szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban végzett munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében.
 A díjban olyan pedagógusok részesülhettek, akik legalább öt tanéven keresztül mérhető eredményt mutattak fel a tehetséggondozás területén. Nemcsak kollégák és szülők, hanem szép életpályán elindult volt tanítványok is jelölhették a tehetségüket észrevevő, s annak kibontakozását elősegítő tanáraikat.
Szeretettel gratulálunk és további sok sikert kívánunk Lengyel Csaba tanár úrnak!

Dr. Behányi Rita