Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Március közepén indult a Faliújság-projekt

2018-03-21 10:24:00

Mit is jelent ez az új kezdeményezés? 

A 10.P osztály tanulóinak kezdeményezésére iskolánkban megalkottunk egy olyan információs felületet, ahol egy-egy osztály kéthetes időszakban megjelenítheti azokat a témákat, amelyek őket különösen érdeklik, és másokat is szeretnének bevonni ezeknek az érdeklődési területeknek a megismerésébe. Mindezt játékosan és korszerűen tervezte meg az ötletadó 10.P. 

A díszterem előtti oszlop köré építettük az információs felületet, hogy körbejárható lehessen, és közel legyen a diákok általános tartózkodási helyéhez. Az oszlop egyik oldalát Mojzes Zsófia diákjai táblafestékkel vonták be, hogy lehetőségük legyen a diákoknak a közvetlen válaszadásra, visszajelzésre. Az oszlop másik oldalába egy monitort és számítógépet is beépítettünk, hogy a virtuális világban tartózkodó diákjaink ott is hozzáférhessenek az információkhoz és üzenhessenek is. 

Igazgatói kérésre egy tanárfelelőse is lett a projektnek, jelen pillanatban én vagyok az, tehát, ha esetlegesen bármi visszatetsző jelenség lenne tapasztalható a faliújság működése körül, akkor kérem nekem jelezzék!

A diákok által beindított projekttől sokat várunk: az általános kedvet a szövegalkotáshoz, az osztályok kooperativitásának erősödését, az iskolai kommunikáció még hatékonyabb működését, a média szakkör munkája alapján is a diákok kedvének növelését a nyilvánosság előtti megjelenéshez, az önkifejezési igény nívós kiszolgálását stb. Várjuk tehát az osztályok jelentkezését a következő időszakokra!

A 10.P-s diákok szakmai munkája mögött Gyombolainé Cserny Zsuzsi és Gyombolai Ferenc áll.

Köszönettel tartozunk Hujbert Istvánnak, Horváth Balázsnak és Oláh Imrének.

G.Teiszler Mária


Az új diák-hirdetőoszlop körbejárása

Új diák-hirdetőoszlop a Boronkayban