Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Matematikai tehetséggondozó program indult a Boronkayban

2016-02-11 10:17:40

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával „A matematikai határai” címen indított tehetséggondozó programot a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziuma.

 
 
Az intézmény 2012-től Akkreditált Kiváló Tehetségpont, azonban már ezt megelőzően is a tehetséggondozás elkötelezett intézményekén tartották számon. Az iskola vezérelve: „Mindenki tehetséges valamiben!” 
 
 
A 2016 januárjában elindított komplex tehetséggondozó programban 21 tehetséges középiskolás vesz részt 7 matematika szakos tanár vezetésével. A program szándéka a matematika népszerűsítése és a tudományos gondolkodás, a problémamegoldás fejlesztése a tantervi követelményen túlmutató ismeretanyag feldolgozásával, a csoportmunka keretei között. 
 
E mellett természetesen szeretnénk megmutatni a matematika sokszínűségét, alkalmazási területeinek széles skáláját, tudományterületeken átívelő szépségét.
 
A diákok 3 csoportban, 20-20 órás foglalkozások keretében dolgoznak. Az egyik csoportban a matematika és a tőle látszólag távol álló más területek (tudománytörténet, művészettörténet, történelem, sport) kapcsolódását dolgozzák fel, a másik csoportban a matematikához az informatikán keresztül vezető utat járják be a GeoGebra nevű szoftver használatával, illetve a harmadik csoportban a fizika és a csillagászat felől közelítenek a matematikai összefüggések felé. 
 
A programot a penci Kozmikus Geodéziai Obszervatóriumba tett csoportos látogatás és a három kiscsoport nyilvános prezentációja zárja áprilisban.
 
A projekt a Nemzeti Tehetség Program 1.999.000 Ft-os támogatásával valósul meg, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével juttat.
 
Letölthető dokumentum
 
Kapcsolat:
Fábián Gábor, igazgató
Email: igazgato@boronkay.vac.hu
Telefon: (27) 317-077