Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mazsorett fesztivál

2012-03-20 07:00:00

„Vannak az életünkben olyan események, amelyekről - miközben javában zajlanak még - tudjuk, hogy sohasem felejtjük el. Ilyen egy-egy beszélgetés, egy ölelés, néha egy szép zene; amíg éled, egy Hang azt mondja benned: „szívd magadba mélyen ezt az élményt, mert ebből kell táplálkoznod egy életen át!” Ne felejtsd el!... Ide vissza kell találnod mindig” Ilyen eseményt jelentett számunkra, és biztos vagyok benne, hogy a többi résztvevő számára is a IX. Váci Országos Mazsorett Fesztivál.

A fesztivált február 25-én rendezte meg az Árpád Fejedelem Általános Iskola a Boronkay György Műszaki Középiskola tornatermében. Az ország számos településeiről érkeztek hozzánk a fellépők, mint Debrecen, Kiskőrös, Kisvárda, Mezőkövesd, Hajdúböszörmény és Pétfürdő. Összesen 20 csoport mérte össze a tudását három korcsoportban, és a különböző kategóriákon belül láthattunk botos, zászlós, pomponos és szalagos koreográfiákat is. 

 
 
Maga a verseny délután kezdődött, de már a reggeli óráktól kezdve sorjában érkeztek meg vendégeink. Közeledve a megmérettetés időpontjához az iskola megtelt mosolygós, életvidám kislányokkal és kecses hölgyekkel. Hajlakkból, csillámporból, szemfestékből, szebbnél szebb ruhákból és izgalomból nem volt hiány. Az ünnepélyes megnyitó után a zsűri megkezdte munkáját: bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéssel jutalmazta a csoportokat. Annak ellenére, hogy a zsűri minden csoportot értékelt, és mindenki igyekezett kihozni magából és társaiból a legjobbat, a hangulat inkább egy találkozóra emlékeztet mintsem egy versenyre, szurkoltunk egymásnak, a testvér csoportjainknak, a barátainknak.
 
 
 
A váci szakosztályt két csoport képviselte: a „Duna Gyöngye” csoport ezüstminősítést kapott, a „Kék Duna” pedig arany oklevéllel zárta a napot. A rendezvényen először mutatkozott be a váci „Mini” csoport és többször is láthattuk a már elbúcsúztatott csoportokból verbuválódott „Nagy Mazsoretteseket”, akiknek a tagjaként én is szerepeltem. Külön öröm volt számunkra, hogy a zenét a Váci Ifjúsági Fúvószenekar szolgáltatta.
 
 
Végezetül ez úton is szeretnénk megköszönni Fábián Gábor igazgató úrnak, Magyari József igazgató úrnak, az Árpád Fejedelem Általános Iskola nevelőtestületének, a Boronkay Diákönkormányzatának, a szülőknek a sok támogatást és segítséget, valamint Szentgyörgyiné Kutuzova Irina tanárnő, a váci mazsorett szakosztály vezetőjének, fáradhatatlan munkáját, türelmét és kitartását. 
 
Benyó Mária