Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Megnyertük az idei városismereti versenyt

2018-04-19 10:09:00

A hagyományos városismereti versenyt a tavalyi évhez hasonlóan a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola rendezte 2018. április 10-én.

Az iskolánk történetének bemutatása

Szokáshoz híven háromfős csapatok vettek részt a vetélkedőn, köztük iskolánké is. Csapatunk tagjai Juhász Hunor, Nagy Béla és Bényei Tamás 9.A osztályos tanulók voltak, felkészítő tanáruk Márczy Gábor volt.

Vác ipartörténetéhez fűződő társasjáték bemutatása

Eltérés volt az elmúlt évek megmérettetéseihez képest, hogy idén főként előre elkészített versenyfeladatokat kellett bemutatni a szakmai zsűrinek, melynek tagjai Forró Katalin, a Tragor Ignác Múzeum igazgatója, Papanek Ferenc, a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár vezetője, Steidl Levente, az Oktatási Bizottság elnöke és Vekker András, Vác Város Levéltárának munkatársa voltak.

Eredményhirdetés

Az öt feladatból álló vetélkedőn rendkívül kreatív és érdekes megoldásokkal álltak elő a csapatok, így a verseny a végéig kiélezett volt. Végül iskolánk triója bizonyult a legjobbnak. A verseny végeredménye (a maximálisan elérhető pontszám 55 volt):

Az első helyezett csapat

  I. hely: Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium (50 pont)
 II. hely: Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI (45 pont)
III. hely: Piarista Gimnázium és Kollégium (40 pont)
IV. hely: Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola (39 pont)
 V. hely: Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola (31 pont)

A hagyomány szerint a győztes iskola nyeri el a következő évi verseny megrendezésének jogát, így jövőre a Boronkay fog otthont adni a városi vetélkedőnek.

Bényei Tamás 9.A