Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Megyeri Balázs, Baráth Patrik kickbox sikere a világbajnokságon

2014-05-28 10:55:00

Megyeri Balázs 14.A osztályos tanulónk 3. helyezést, Baráth Patrik 9.B osztályos tanulónk pedig 2. helyezést ért el a május 17-én megrendezett WAKF Hungary kickbox világbajnokságon. Megyeri Balázstól kérdeztük meg, hogy milyen is volt ez a verseny, ahol ilyen jó eredményeket értek el diákjaink.

 

Először is gratulálunk a 3. helyezéshez. Tudnál egy kicsit mesélni erről a versenyről? Mi történt pontosan?
A verseny Zalaegerszegen volt, és a WAKF Hungary kickbox világbajnokságán a felnőtt 95 kg-os kategóriában értem el ezt a 3. helyezést, előtte pedig a WAKF Hungarynak volt szintén Zalaegerszegen egy országos bajnoksága, ahol ugyanebben a kategóriában első lettem.
 
Hány induló volt ezen a versenyen?
Rengeteg induló volt a vb-n, sok országból érkeztek a versenyzők, akire így hirtelen emlékszem, voltak csehek, olaszok, görögök, bosnyákok, s még sok más országból jöttek versenyzők.

Sok fordulót kellett megnyerned, hogy elérd ezt a helyezést?
Többet is meg kellett nyernem, sajnos pont a legutolsónál kaptam ki, mert egy nálam erősebb ellenfelet kaptam. Itt úgy érzem, azért jól helyt álltam, de mivel súlykülönbség volt, ellenfelem ezt előnyére tudta fordítani, így sajnos veszítettem, mindazonáltal azért emelt fővel jöttünk haza.

 

Barna Gyula Világbajnokkal

 

Sok fordulót kellett megnyerned, hogy elérd ezt a helyezést?
Többet is meg kellett nyernem, sajnos pont a legutolsónál kaptam ki, mert egy nálam erősebb ellenfelet kaptam. Itt úgy érzem, azért jól helyt álltam, de mivel súlykülönbség volt, ellenfelem ezt előnyére tudta fordítani, így sajnos veszítettem, mindazonáltal azért emelt fővel jöttünk haza.
 
Ez a lényeg! Mennyi ideig tartott a felkészülés?
Élsportként egy éve csinálom ezt az egészet, mint profi versenyző. Igazából minden egyes meccsre nagyon fel kell készülni. A versenyek előtt három hét intenzív edzést tartunk, ez napi két edzésből is állhat. Ez a befektetett munka hozta meg az első, tavalyi eredményeket is.
 
Mondtad, hogy ez a legnagyobb eddigi eredményed e kategóriában, ebben a sportágban. Előtte milyen eredményeid voltak?
A Váci Vigalomban 2013-ban már részt vettünk a Harcosok klubja K1 gáláján, s e Váci Viadal néven futó versenyen első lettem. Ott az ellenfelemet kiütöttem 18 másodperc alatt. Utána volt egy záró verseny Pesten a Vasas stadionban, ott a Harcosok Klubja K1 gálán mutatkozhattam be, és ott is, bár ezúttal már pontozással, első lettem.  Kickbox idén is lesz még több verseny, és bízom benne, hogy azokról is majd az első helyet elhozhatom.
 
Reméljük, így lesz, bízunk benne! Volt a versenyen egy másik boronkays diák, róla mit tudsz elmondani? 
Baráth Patrik, ő is régóta edz velünk, nagyon sikeres volt ő is e versenyen, hiszen a magyar bajnokságunkon, hozzám hasonlóan ő is eső lett, a világbajnokságon pedig ezüstérmet szerzett.
 
Ki volt az edződ?
Az edzőmet Szilágyi Gyulának hívják, akivel először még Nógrádsápon kezdtük. Jómagam is egyébként sápi vagyok. Utána kerültünk át Vácra, a Földváry térre, a Hurricane sportegyesülethez. Itt Horváth Zsolt az edzőm, tehát jelenleg két edzőm is van.
 

Mester és tanítványai 

Itt a Boronkayban a tanárok közül valaki segített a felkészülésben, vagy ez teljesen külön vonalon futott?
Ez valóban két külön pályán mozgott, viszont nagyon sok segítséget kaptam az iskolától, tanáraim megértők voltak és sokat támogattak e sikerek elérésében, köszönet ezért Veres József tanár úrnak, az osztályfőnökömnek, Kovács Kálmánnak, Bermann Gábornak, akik szintén nagyon rugalmasak voltak az órák tekintetében, s mindvégig nagyon bíztak a sikeremben, mindig megértették azt, amikor versenyem volt, tudták, hogy nagyon fontos számomra e sportág.
 
Gratulálunk a sikerekhez, további szép eredményeket kívánunk.
 
Horváth Balázs