Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mezeifutó Diákolimpia Országos Döntő - 2014 - Gödöllő

2014-04-22 18:05:01

A megyei és a budapesti elődöntőkön megmérkőző 1277 csapat és 7619 versenyző közül a 2014. április 15-én megrendezett országos döntőre 1774 diák, illetve 295 csapat adta le nevezését. Az erősen szeles versenynapon több mint 1500 versenyző ért célba a Diákolimpia® legnépesebb eseményén. A négy boronkays csapatból 2 éremmel tért haza.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által megrendezett Diákolimpia® versenyrendszerében különösen nagy figyelem övezi a mezei futást, hiszen 2016-ban ebben a sportágban a következő iskolai világbajnokságnak Budapest és az MDSZ ad otthont.
 
Gödöllő városa immár 17. alkalommal rendezte meg a Diákolimpia® Mezei Futó Országos Döntőjét, és látta vendégül a fiatal sportolókat Magyarország minden pontjáról.
 
Az eseményen Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke köszöntötték a versenyzőket. A mai verseny III. IV. és VI. korcsoportjának lány és fiú bajnokcsapata részt vehet a lengyelországi Lodz-ban, 2014. április 27-én megrendezésre kerülő 8×800 méteres váltófutó „Vena Cross 2014” versenyén.
 
Csapat eredmények (A 4 legjobb csapattag eredménye alapján számított csapatsorrend.)
 
Fiú V. korcsoport - 3. helyezés 
Csáki Ákos
Kovács Kornél
Luczó Gergő
Niedermüller Ákos
Paulusz Balázs
 
 
 
Fiú VI. korcsoport - 2. helyezés
Freisták Péter 
Guzsik Dániel 
Halápi Gergely
Oláh Gergely 
Winternitz Máté
 
 
 
Leány V. korcsoport - 9. helyezés
Bencsik Nóra
Hanzelik Bianka 
Józsa Judit 
Kovács Dorottya 
Ősi Eszter 
 
 
 
Leány VI. korcsoport - 8. helyezés
Madarász Mária 
Ocztos Loretta 
Party Petra 
Pethő Csilla 
Slezsák Zsuzsanna