Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mi az a bátorságpróba? – Gólyatábor 2012

2012-09-06 07:00:00

A fenti kérdésre azok az elsősök tudják a választ, akik részt vettek a már hetedik alkalommal megrendezett gólyatáborunkban.

Csütörtökön reggel, 2012. augusztus 23-án hamar megtelt az iskola élettel. Először a szervezők érkeztek, hogy mindent előkészítsenek fiatalabb társaik fogadására, később szépen sorban gyülekeztek az új tanulók. Délelőtt lehetőségük nyílt tüzetesebben is megnézni az iskolát, megismerkedniük egymással és az osztályfőnökeikkel, valamint egy vidám hangulatú vetélkedőn is részt vettek, ahol futottak, énekeltek, táncoltak, verset írtak és különböző jeleneteket adtak elő, mint például a Titanic elsüllyedése, a Honfoglalás és Bennszülött esőtánc.
 
A délutáni csapatépítő játékok után következhetett az egyik legnépszerűbb program a sárkányhajózás. Talán azért is ezt mondhatjuk a legnépszerűbbnek, mert itt már élesben kipróbálhatják az osztályok, mit is jelent az igazi csapatmunka, a másik segítése, megértése. 
 
Később szükségük volt az itt szerzett tapasztalatokra, ugyanis a vacsora után elmaradhatatlannak bizonyult a tábortűz és a már jól bevált színjátszás. Az osztályoknak bizonyos eszközök segítségével kellett előadniuk egy igen frappáns és mégis szórakoztató műsort. Nem hiányozhatott a tábortűz mellől a gitár és a mindenki által ismert dallamok sem.
Ezután indult csak el igazán az este, a gólyák belekezdtek első közös filmnézésükbe, amivel kezdetét vette a bátorságpróba. A szervezők idén sem bízták a véletlenre az éjszaka történéseit, nem fukarkodtak az ijesztőbbnél ijesztőbb feladatokkal.
 
Másnap sem lazítottunk, korán keltünk, hogy részesei lehessünk egy igazi felpezsdítő reggeli tornának. A már hagyományossá vált programok mellett új feladatokat is kieszeltünk a gólyák számára, hogy még színesebbé tegyük ezt a két napot. Az egyik ilyen a vízi csata volt, ahol az osztályok és a vízibombák játszották a főszerepet, a „fürdőből” az osztályfőnökök sem maradhattak ki.
Felfrissülve vettük az irányt a strand felé, miközben egy városnézést is beiktattunk.
Néhány kellemes óra lazítás és pancsolás után, kissé fáradtan, de élményekben gazdagon zártuk a 2012-es gólyatábort.
 
 
Reméljük, egy életre szóló élményt szereztünk a gólyáknak, és gördülékenyebben fogják venni az első napok akadályait. Ezúton is szeretném megköszönni Sturcz Anita tanárnőnek a fáradhatatlan munkáját és segítségét, a szervezőknek a lelkesedést és az együttműködést és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzá járult, hogy egy ilyen remek rendezvény jöhessen létre.
 
 
Benyó Mária
DÖK elnök