Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mi fán terem a didgeridoo? - avagy az angolosok így ünnepeltek

2013-12-23 20:01:06
A kilencedikesek Christmas Party-jára idén december 19-én került sor. A díszteremben megrendezett esemény délután háromkor kezdődött és kicsivel a tervezett 5 óra után ért véget.
 
 
 
A már-már mérnöki pontossággal kezdődő rendezvény első epizódjaként egy akkor még számunkra teljesen ismeretlen hangszert hallgathattunk meg, a didgeridoot. De hogy miért került az ősi ausztrál hangszer, mint egy roszz csizma az asztalra, az hamarosan kiderült!
 
Ez a rendezvény hagyományosan mindig valamely angolszász kultúrájú ország karácsonyi szokásait járja körül, ezért például az elsőként színre lépő Mikulás is angolul beszélt, s fény derült arra, hogy ebben az évben az ausztrál karácsonyi szokásokkal ismerkedhetünk meg. A Mikulás elénekelt egy ausztrál karácsonyi dalt, amelynek refrénjét - mielőtt leült volna a Mikulásnak tisztelgő vendégsereg - közösen zengte a közönség. 
 
Egy rövid felkonferálás után következtek az osztályok produkciói. A közönség láthatta, mi kell egy tökéletes karácsonyhoz. Láthatott nagyon jól koreografált táncokat, hallhatott gyönyörű karácsonyi énekeket. 
 
 
A következőkben egy diasort láthattunk, amelyen az ausztrál karácsonyi szokások érdekességei szerepeltek. 
 
A diasorozat után egy kvízt kellett kitöltenünk, amelyre később megkaptuk meg a helyes választ. Miután megtudtuk, mik voltak a pontos válaszok, Láng Attila játszott még egy kicsit nekünk a didgeridoon, ezen az ausztrál őslakosok által használt, fából készült, 1-2 méter hosszú hangszeren, amelynek feledhetetlen hangját, már hallhattuk a megnyitó után is. 
 
 
Mindezek után különféle ügyességi játékok következtek, majd kihirdették azt a csapatot, amelyik a kvízben és a játékok alatt elért pontjai alapján ezen az estén a legjobb lett. A 9.D osztály Mistletoe nevű csapata nyerte meg a versenyt, akiknek ezúton is gratulálunk!
 
Dobó Máté 9.A