Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Mintegy hétszázan indultak a Fut a Vácon (film és képriport)

2012-06-18 23:00:00

Újra a Boronkay adott otthont a város egyik legjelentősebb tömegsport rendezvényének, a FutaVác-nak. Június 16-án mintegy hétszázan álltak rajthoz vasárnap délelőtt a 22. Fut a Vác versenyen. A rekkenő hőség ellenére kicsik és nagyok együtt futották le a távokat. Idén először az óvodás korúaknak is rendeztek futamot, de lehetett indulni kerekesszékkel, rollerrel, gördeszkával, biciklivel, kutyával, vagy akár babakocsival is. 

Fut a Vác – 2012. június 17-én a Boronkay iskola elől induló verseny Pataki Sándor felvételén


 

A 22. alkalommal megrendezett Fut a Vác versenyen először az ovisok teljesítették a pár száz méteres távokat a sportpályán. Az ovisok versengése közben a futásra jelentkező tömeg a Boronkay iskola előtt gyülekezett, ahol a főszervező Bíró György irányította a résztvevőket.

 
A bemelegítéshez a Rák Orsi vezette DancerShadows tánciskola növendékei biztosították a talpalávalót, majd ezt követően - pár perccel a rajt előtt - a Fábián Gábor, a Boronkay iskola igazgatója és Fördős Attila polgármester mondott néhány bíztató szót a versenyzőknek.
 
 
Az indulók között ott volt Kanyó Zsolt paralimpikon is, de sikeresen teljesítették a távot a Familia Gladiatoria harcosai, több váci képviselő és Pető Tibor alpolgármester is.
 
 
 
 
 
A célba érésnél a hőséggel is megküzdött, kimelegedett futókat a váci tűzoltók permetezték a fecskendőkkel, míg a vízmű, az Árpád iskola és a Szent Anna Karitász friss ivóvizet és limonádét biztosított a szomjazóknak. A verseny biztonságát a váci rendőrkapitányság, a Baleset Megelőzési Bizottság, a Földváry Károly Polgárőrség és a PEMÁK szakemberei felügyelték.
 
 
A mentők tájékoztatása szerint a több, mint 700 futó közül egy versenyzőnek kellett elsősegélyt nyújtani, aki a nagy meleg miatt vesztette eszméletét. A sikeresen célba ért versenyzők között Fut a Vác feliratú pólókat és további értékes nyereményeket osztottak ki a szervezők. A rendezvény az „Egészséges életmód program a Dunakanyarban” programsorozat keretében valósult meg. 
 
ES Televízió
 

 Horváth Balázs fotói a rendezvényről