Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Négy diák – négy tanár

2014-06-04 08:35:16

Rövid időn belül négy diák és négy tanár vehetett át elismeréseket a legmagasabb szintű tanulmányi és szakmai versenyeken mutatott teljesítményük okán a boronkaysok közül.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Immáron zsinórban ötödik éve van a Boronkaynak dobogós helyezést elérő diákja a matematika OKTV-k sorában, s ezzel a budapesti Fazekas Gimnázium után az ország második legeredményesebb iskolája ebből a tantárgyból. Az idén Gacsályi Márton lett 2., felkészítő tanára volt Dr. Kenyeres Ambrusné, aki a már korábbi években elért eredményeinek is köszönhetően Graphisoft díjat vehetett át, csakúgy mint Prehodáné Nagy Éva, akinek tanítványa Tomcsányi Gergely a 10. évfolyamosok csúcsversenyét, az Arany Dánielt nyerte meg matematikából. Reményeink szerint Gergely jövőre már az OKTV-sek között fog maradandót alkotni.

Egyébként a 2013-2014-es tanévben 31 boronkays diák jutott be OKTV kategóriájú verseny döntőjébe, ahol kilencen végeztek a TOP10-ben, s szereztek ezzel 100 plusz felvételi pontot.

Kaszás Dániel Márk, Rompos Ádám, Veres József, Mizser Dávid

A szakmai versenyek csúcsa az OSZTV, amelyen belül a gépészet kategóriában taroltak a „gépiparisok”, hiszen a dobogó mindhárom fokára ők állhattak, sorrendben: Rompos Ádám, Kaszás Dániel és Mizser Dávid. Felkészítő tanáraik Veres József és Marton Gábor is elismerést vehettek a Parlamentben Kövér László házelnök úrtól.

Jakabovics Zsolt, Csányi Marcell, Szabó Ábel, Kemenes Tamás

A Boronkay idei OSZTV mérlege: három szakmacsoportban 13 döntős, 5 dobogós helyezés (informatikában: Csányi Marcell Péter első és Jakabovics Zsolt harmadik lett), s 11 diák végzett a TOP10-ben. Soha rosszabbat!

Fábián Gábor


 A parlamenti díjátadón