Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Német nyelvi verseny - eredmények

2022-12-05 21:29:00

Az általános iskola nyolcadik osztályosainak megrendezett német nyelvi versenyünk eredménye:

Nagy örömünkre szolgált, hogy a német nyelvi versenyre idén több iskola több diákja látogatott el hozzánk, mint tavaly.

A versenyzők Gödről, Veresegyházáról, Szendehelyről, Zebegényből és Vácról érkeztek a november 17-i rendezvényünkre. Nyolc iskola negyvennégy tanulója mérte össze tudását egy nehezebbnek bizonyuló feladatsoron keresztül. A nyelvhelyességi teszt után olvasott szövegértés várta a versenyzőket tanulási ötletekkel kapcsolatban.

A szövegkiegészítős Lückentext komoly kihívást jelentett, de a szókincsfeladattal és a karácsonyi készülődésről írt gondolatokkal még lehetett pontokat gyűjteni, ha jól gazdálkodtak a versenyzők a 60 perces időkerettel.

Az idei verseny első három helyezettje:

1. Vatai-Frey Tamara (Huzella Tivadar Két tanítási nyelvű Általános Iskola, Göd), tanárai: Vinczéné Serman Erika és Abelovszki Bernadette
2. Bohl Vilmos (Huzella Tivadar Két tan. nyelvű Ált. Isk., Göd), tanárai: Vinczéné Serman Erika és Abelovszki Bernadette
3. Werner Máté (Juhász Gyula Általános Iskola, Vác), tanára: Schlenkné Virsinger Annamária


Szeretettel gratulálunk a dobogós diákoknak és tanáraiknak!

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy eljöttek hozzánk versenyezni, kis tapasztalatot szerezni, és talán egy kis motivációt is nyerni a német nyelv tanulásának folytatásához. Külön köszönjük a felkészítő tanárok áldozatos munkáját. 

Az első három helyezett ünnepélyes elismerésére, a jutalmak átadására iskolánk Szent György-napi ünnepség hetének keretében kerül sor 2023. áprilisában, amelyről külön meghívót küldünk az érintetteknek.

Áldott karácsonyi ünnepeket, boldog új évet, jó pihenést kívánunk diáknak és tanárnak egyaránt. A januári felvételihez pedig eredményes vizsgázást kívánunk minden érintettnek.


Trieb Veronika
a német nyelvi verseny szervezője