Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nőnapi koncert – 2014

2014-03-07 15:11:25

Fábián Gábor meghívásának eleget téve Farkas Pál és zenekara a nőnap alkalmából újra meglepte az iskola hölgy munkatársait és a végzős lányainkat egy romantikus filmzenékből összeállított nagyszerű koncerttel.

Március 7-én immár hagyományosan újból egy szál halott virág helyett minden hölgy munkatársunk és végzős diáklányunk nagyszerű élő koncertet kapott. Igazgatónk, Fábián Gábor a hangverseny előtti rövid ünnepi köszöntőjében három szép gondolatot osztott meg a női hallgatósággal, talán érdemes újra idéznünk itt is:
 
A férfinak előnyös a házasság; ha jó feleséget talál, boldog lesz, ha rosszat, bölcs lesz.
Szókratész
 
 
Köszönet a nőknek.
Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. És neked, mert ostoba és jó voltál. És neked, mert okos és jókedvű voltál. És neked, mert türelmes és nagylelkű voltál. És neked, mert betakartad hajaddal arcomat, mikor megbuktam és rejtőzni akartam a világ elől, s neked, mert tested meleget adott testemnek, mikor fáztam az élet magányában. És neked, mert gyermeket szültél nekem. És neked, mert lefogod majd puha ujjakkal a szemem. És neked, mert kenyeret és bort adtál, mikor éhes és szomjas voltam. És neked, mert testedből a gyönyör sugárzott. És köszönet neked, mert jó voltál, mint az állatok. És neked, mert testednek olyan illata volt, mint a földnek az élet elején. Köszönet a nőknek, köszönet.
Márai Sándor
 
Éljen minden bájos, szép nő,
Édes, egyszerű, mélyen érző,
Gondot űző, kedves kincs,
Náluk szebb a földön nincs.
dalszöveg

 

 

Fábián Gábor köszöntötte a hölgyeket

 

 

Farkas Pál vezényletében szólaltak meg a filmzenék


 A koncerten készült további fényképek (BAS)

 Sebestyén Máté felvétele 1. rész

 Sebestyén Máté felvétele 2. rész