Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ötvenéves érettségi osztálytalálkozó

2013-10-11 20:45:39
Iskolánkban 2013. szeptember 25-én délután megható pillanatokra került sor, amikor ötvenéves érettségi találkozóra gyűltek össze az egykori Lőwy Sándor Gépipari Technikum „B” osztályának 1963-ban érettségizett hajdani diákjai (érettségi tablójuk).
 
A megemlékező lőwysek először ellátogattak a mai piarista gimnázium helyén álló egykori alma materükbe, majd Fábián Gábor igazgató úr kalauzolásában végigjárták a szérűskerti új iskola épületét. Boronkay György szobra előtti fotózkodás után egy kis nosztalgiázásra került sor az első emeleti iskolatörténeti kiállításunk tárlói előtt, ahol kérdéseket tettek fel az igazgató úrnak, majd meghallgattak egy rövid összefoglalót iskolánk jelenéről.
 

 Nagyítás

 
A találkozó végén Fábián Gábor átadott egy-egy emléklapot a jubiláló öregdiákjainknak, és ő is kapott két csodálatos épségben megőrzött munkafüzetet, amiben még névadónk, Boronkay György tanár úr pirossal beírt értékelései is benne vannak. 
 
A derűs pillanatok után a „hatvanhármas bések” vacsorára siettek, hogy ott folytassák tovább a régi időkre való emlékezéseiket. 
 
Hujbert István
 

 

Emléklapot kapott ebből az alkalomból

 
 
Beck Péter Csővári János Ocsovai András
Behányi Sándor Durts Gábor Papp Miklós
Belány József Horváth József Strauss Dénes
Béki Éva Iványi József Szorcsik József
Berczelly Csaba Jakó Ferenc Valentin István
Bíró Attila Kőrösi Sándor Varga Károly
Bükki László Molnár Imre Zalaba Zsófia
 

 


 Fábián Gábor köszöntötte a jubilálókat

 Zalaba Zsófia géprajz és gépszerkezettan füzete, névadónk pirosaival