Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

OKTV díjátadó ünnepség - 2016

2016-05-31 10:22:44
Az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) 2015/2016. tanévi díjkiosztó ünnepségét 2016. május 27-én a fővárosi Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartották meg, amelyen két növendékünk (a matematika OKTV I. kategóriában 1. helyezett Nagy Gergely 12.P és a 2. helyezett Tomcsányi Gergely 12.P), egy tanárunk, a sikerekhez hozzájáruló Prehodáné Nagy Éva tanárnő és igazgatónk, Fábián Gábor vett részt.
 
 
 
Az ünnepségen Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár kiemelte, hogy évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri e versenyt. Idén például az angol, a biológia és a matematika volt a legnépszerűbb tárgy. Az államtitkár úr elmondta: a magyar köznevelési rendszerben az OKTV a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legközismertebb, legnagyobb hagyományokkal rendelkező fóruma. Hozzátette: az idén összesen 27 tantárgy 38 kategóriájában – a magyar nyelvtől a természettudományos tárgyakon át az idegen nyelvekig és a művészetekig – csaknem 22 ezer diák jelentkezett a versenyre. A tanulmányi verseny népszerűségét jelzi, hogy 580 középiskolából, azaz a középiskoláik több mint feléből indultak diákok a megmérettetésen.
 
 
Ebből az alkalomból kimagasló teljesítményű tanulók mellett olyan kiemelkedő tanároknak és tudományos oktatóknak, szakembereknek is nyújtottak át díjakat, akiknek áldozatos munkája nagymértékben hozzájárult a minőségi hazai oktatás megtartásához, fejlődéséhez, a diákok pályára állításához és felkarolásához.
 
 
Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke azt mondta, hogy a tanulmányi versenyek a magyar köznevelés és felsőoktatás erősségét jelentik. A hivatalnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a döntőkben az 1-30. helyezést elérők 201 középiskola tanulói közül kerültek ki, ami azt mutatja, hogy sok intézményben folyik egy-egy területen magas szintű tehetséggondozó munka.
 
Az ünnepségen 69 középiskola 110 tanulójának adták át az 1-2-3. helyezésért járó díjat. Azt követően a Nemzeti Tehetség Program keretében alapított „Kiváló versenyfelkészítő” díjakat osztottak ki negyven – a tehetséggondozásban sok éve eredményes munkát végző – pedagógusnak, oktatónak, szakembernek.