Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Országos CNC verseny 2015/2016

2016-04-14 14:58:47
Újra szép eredményekkel tértünk haza a március 31. és április 2. között megrendezett országos CNC programozás és gépkezelés szakmai versenyről, ahonnan az egyik résztvevő, Gimesi Gellért 14A/2 tudósított.
 
 
 
 
                  Ádival az NCT színeiben :)
 
Mindhármunk nevében mondhatom, hogy nagyon pozitív élmény volt számunkra ez a verseny.
 
Elsősorban nagy szakmai fejlődési lehetőséget kaptunk ezáltal, melyet igyekeztünk a lehető legteljesebb módon kihasználni. A felkészülés során sok segítséget kaptunk az iskolától, a tanárainktól, Megyeri Balázstól, aki a versenyre készített fel bennünket, Veres Józsefről és Bermann Gábortól akikhez bátran fordulhattunk ha bármilyen szakmai kérdésünk adódott.
 
Továbbá segítő kezet nyújtott a váci C és Társa Kft., az isaszegi Kokilla Prec Kft., valamint a kerepesi Béta-Form Bt.
 
A verseny három napja alatt is módunkban állt ismereteink bővítése különböző előadások keretein belül, ahol többek között CAD-CAM tervezésről, gyártásban használt szerszámokról, lapkákról, szerszámtervezésről és rengeteg érdekességről esett szó.
 
Külön élmény volt végighallgatni az NCT Kft. ügyvezetőjének, Páka Istvánnak az előadását, aki beszélt a cég alakulásáról, fejlődéséről, valamint arról, hogyan sikerült egy ilyen „kis” cégnek mára egy világszerte szakmájában elismert vállalattá kinőnie magát.
 
A verseny végén az izgalmak és a szoros időbeosztás után jutott idő a kikapcsolódásra is, hiszen péntek este a verseny és az előadások végeztével a szervezők egy remek bográcsos gulyásleves vacsorával vártak bennünket az Akadémia ebédlőjében, ahol tanárok, diákok és az NCT vezetősége egy remek hangulatú családias vacsorát költött el együtt. Külön örömünkre szolgált és növelte az egyébként is kiváló hangulatot, hogy a „Pál” család legkisebb leánya „Inka” is megtisztelt bennünket jelenlétével. :)
 
 
A szombati taksonyi NCT gyárlátogatás alkalmával került sor az eredményhirdetésre, ahol megtudtuk, hogy Simon Ádám 7., Jómagam 8., Czene Ádám pedig 17. helyezést ért el.
 
Összességében nagyszerű hangulat, kiváló fejlődési lehetőség és rengeteg új ismeret jellemezte ezt a pár napot. Szóval, aki érez magában némi érdeklődést a szakma ezen területe iránt, annak azt javaslom, hogy jövőre kösse fel a gatyát és hajrá... mert megéri a fáradtságot. :)
 
Gimesi Gellért 14A/2