Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pálfi Károly Asztalitenisz Emlékverseny – 2012

2012-05-25 07:00:00

Iskolánk adott otthont 2012. április 25-én a váci középiskolák asztalitenisz bajnokságának, a Pálfi Károly Asztalitenisz Emlékversenynek. A verseny nem titkolt célja volt az asztalitenisz népszerűsítése, az iskolák közötti versenylehetőség biztosítása, a helyi sporthagyományok ápolása.

A legendás asztaliteniszezőről, Pálfi Károlyról elnevezett emlékversenyt a váci Madách Gimnázium hagyományteremtő szándékkal indította el egykor, és most e kezdeményezést folytatta a Boronkayban megrendezett verseny. Pálfi Károly 1957-től, a legaktívabb évei után is versenyzett még, de nem ez az, amiért még ma is érdemes emlékezni , hanem azért, mert a legtöbbet ő tette a váci és megyei asztalitenisz népszerűsítéséért, az utánpótlás és a fiatalok neveléséért.  

 
Idén bárlegszélesebb körben hirdetettük meg a versenyt, mégis sajnálatosan igen kevés csapat jött el, de akik itt voltak, azok annál lelkesebb vettek részt e hangulatú tornán, ahol a létszámtól függetlenül mégiscsak egy igazán jót játszhattak egymással a versenyzők
 
 
 
 
A verseny eredményei végülis így alakultak:
 
Fiúk
    1. Lovas Dániel   Madách
    2. Halász András  Piarista
    3. Hatala Tamás   Boronkay
 
Lányok
    1. Megyesfalvi Petra  Boronkay
    2. Tacsherer Panni    Boronkay
    3. Holecz Melinda     Madách
 
Párosok
    1. Megyesfalvi Petra – Hatala Tamás
    2. Holecz Melinda – Lovas Dániel
    3. Tacsherer PanniDudás Márton
 
A középiskolák versenyét, magát a Pálfi Kupát a két első helyezésével, ismét a Boronkay csapata nyerte. Fiúknál elért első helyezésével második a Madách Gimnázium csapata lett.
 
Cserny Péter
 

Letölthető két dokumentum:

      Nevezés, lebonyolítás, díjazás 

      Pálfi Károly rövid életrajza         

 Fotó: Marcy