Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaválasztási kiállítás - 2015

2015-10-13 00:39:44

2015-ben is hatalmas érdeklődéssel és nagy létszámmal indult meg a 15. alkalommal megrendezett váci pályaválasztási kiállítás október 10-én a váci sportcsarnokban.

 
 
 
Az eseményt Harrach Péter országgyűlési képviselő és Maruszki Gábor a Váci Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. Mellettük megjelent még Mokánszky Zoltán alpolgármester és Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum igazgatója. Az országgyűlési képviselő nyitó beszédben szó esett arról, hogy a felnőttekkel szemben a fiatalok előtt lehetőségek tárháza áll, így érdemes mindent megnézni és nyitottan hozzáállni a dolgokhoz. Célszerű eredményesen eltölteni ezt a napot, hiszen a diákok egész életére hatással lehet. 
 
 
Harrach Péterrel készített interjúm során megtudtam, hogy azért lényeges a részvétel a diákok számára, mert olyan iskolákkal is találkozhatnak, amiket eddig esetleg nem ismertek, ezért is nagyon fontos, hogy nyitott szemmel nézelődjenek, és mindenhol próbáljanak érdeklődni. Valamint arról is szó esett, hogy Vácott nemcsak a diákok, de a pályakezdő fiatalok előtt is sok esély áll. Itt külön kitért a Zollner kft. standjára, továbbá a Suzuki vezérigazgatójának megjelenésére is.
 
 
Lehetőségem nyílt a sajtótájékoztatón is részt venni, ahol Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum igazgatója az említett július 1-jén megalapított Centrumot mutatta be.
 
 
Iskolánk igazgatójával, Fábián Gáborral való beszélgetésem során kiderült, hogy a Boronkay már az első rendezvény óta hagyományosan, minden évben megjelenik itt az intézmény népszerűsítése céljából. Az igazgató úr kitért arra, hogy bár fontosnak tartja a rendezvényen való részvételt, a szórólapok terjesztését, szerinte ilyen szempontból az általában december elején megrendezett nyíltnap nagyobb húzóerővel bír a nyolcadikosok számára. Arról is kérdeztem, hogy a fenntartóváltás révén, milyen változások állnak fent, leginkább a gimnáziumi képzés jövőbeli megmaradása érdekelt. Erre a kérdésemre azt a választ kaptam, hogy döntés még egyelőre nem született, azonban az biztos, hogy gimnáziumi jellegű képzés továbbra is indulni fog ugyanazokkal a jellemzőkkel.
 
 
A Boronkay standja is népszerű volt a diákok köreiben, kísérleteinkkel, játékainkkal, információinkkal felhívtuk magunkra a figyelmet. Köszönjük a boronkays diákok lelkes részvételét! Remélhetőleg sok diák tetszését elnyertük, akiket várunk a nyíltnapon!
 
 
 
Bérczes Borbála

 Bérczes Borbála képei (HAMAROSAN)

 Molnár Zoltán képei (HAMAROSAN)

 Pauer Ádám képei (HAMAROSAN)

 Romhányi Barbara képei (HAMAROSAN)

 Zachár Panna fotósorozata

 Sebestyén Máté rövidfilmje (HAMAROSAN)

 

A BorLap stábja volt:

Bérczes Borbála 10a
Molnár Zoltán 9p
Pauer Ádám 10f
Romhányi Barbara 10a
Sebestyén Máté 12a
Szmandray Marcell 12b
Zachár Panna 11n