Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaválasztási kiállítás - 2016

2016-10-20 02:25:11
Ebben az esztendőben immáron tizenhatodik alkalommal adott helyet a sportcsarnok a Vác környéki iskolák bemutatkozásának, a pályaválasztási kiállításnak. Ezúttal október 19-én várták ide a fiatalokat, a pályamódosítást tervező idősebbeket a képzési kínálatukat bemutató intézmények és a munkaügyi központ szakemberei.
 
 
Boronkay Pályaválasztási Kiállítás – 2016 prezentáció

Általános ismertető az iskolánkról
 
 
 
 
 
Iskolánk idén is jelentős stábbal felvonulva vázolta fel az érdeklődőknek az intézmény képzési lehetőségeit, standunknál diákok és kollégák adtak ízelítőt a Boronkay hangulatából, és mutatták be a legfrissebb újdonságainkat.
 
 
 
A helyszínen a munkaügyi központ munkatársai ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kimerítő információt nyújtsanak a – munkaerő-piaci igényeknek megfelelő – pályaválasztási, pályamódosítási döntés meghozatalához. A cél az, hogy a résztvevők megismerhessék a képzéseket, amelyekbe bekapcsolódhatnak, és megismerjék a tanácsadáshoz, különösen a pályatanácsadáshoz kapcsolódó eszközöket (pl. kérdőíveket, szakmaválasztást segítő filmeket, tájékoztatókat).
 
 
Ezért képviseltették maguk a legmagasabb szinten, hiszen Monos Zsolt PMKH Foglalkoztatási Főosztályvezető-helyettes is jelen volt, magát a kiállítást pedig dr. Varga Katalin, a Váci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának osztályvezetője nyitotta meg.
 
 
A kiállításon tervezői csoportja munkájával bemutatkozott két öregdiákunk is, Bodor Bálint és Polgár Balázs, akik a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen szereplő modelljüket hozták el (2016, Eger), és nagy büszkeségünkre a kiállítás díszvendége volt a boronkays Szabó Krisztán is, aki nemrégiben tért haza külföldi versenyéről a ralikrossz szakág történelmének első magyar Európa-bajnoki címével.
 

A kiállításon készült panorámakép (Fotó: Pauer Ádám)

A DÖK is delegált segítőket a rendezvényre:
      Boroncsok Bence 12A
     Modróczky Fanni és Benyó Mihály 12G
     Bérczes Borbála és Kovács Csenge 11A
     Liktor András 11S

 Adámi Bence fotói

 Molnár Zoltán fotói

 Pauer Ádám fotói

 Dr. Varga Katalin megnyitó beszéde

 Szabó Krisztiánnal való riport

 A kiállításunk standja