Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pedagógusnap - 2017

2017-06-14 13:16:00

A pedagógusnap hivatalosan június első vasárnapjára esik, mi az iskolánkban idén két alkalommal is megültük e jeles napot, június 2-án és június 14-én.

 

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját pedagógusnappá nyilvánította. Megünneplésére először 1952. június 7–8-án került sor: ekkor adtak át első alkalommal kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak. Manapság elsősorban inkább már csak intézményi szinten a tanítványok köszöntik a tanáraikat. Iskolánkban is így van minden évben - e mai formájában 2009-től fogadja, nagy várakozással pedagógus közösségünk a diákok műsorát, amely szinte minden alkalommal megnevetteti, megríkatja a jelenlévőket.

Ebben az esztendőben úgy alakult, hogy két különböző alkalom is szolgált az ünneplésre, az első esemény egy gazdag programot kínáló közösségi nap, a második, a már hagyományosnak tekinthető, diákok által összeállított műsor megtekintése volt.

Nagyítás

Június 2. 

E napon három program is várt a pedagógusokra és a technikai dolgozókra: gyalogtúra, kerékpáros kirándulás, iskolában játékos torna. A negyedik társaság Lukács György üstje körül segédkezett az ebéd elkészítésében, amelyre dél körül került sor a közben beérkező kirándulók részvételével. Egy igazán emlékzetes, hangulatos napot tölthettünk el együtt.


Június 14.

Trieb Veronika 9.N osztálya adta az idei műsort, amely négy részből állt. A legelején Fehér Boglárka adta elő saját szerzeményeit kobyzon, majd a diákok megosztottak az ünnepeltekkel néhány szép és szellemes gondolatot, hogy miképpen is vélekednek tanáraikról, mit látnak fontosnak a pedagógus munkájában.

A harmadik epizód egy jópofa tanárparódia volt, a negyedik részben pedig egy dallal köszöntötték tanáraikat a növendékek.


 Pedagógusnapi kirándulás

 Pedagógusnapi közös ebéd


 Romhányi Barbara fotói az ünnepi műsorról

 Videofelvétel az előadásról 1

 Videofelvétel az előadásról 2