Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pest megyei igazgatók és szakfelügyelők találkozója

2015-10-13 01:51:52

Idén október 8-án volt ismét dr. Molnár Lajos, iskolánk egykori igazgatója szervezésében a Pest megyei igazgatók és szakfelügyelők találkozója.

A Pest megyei igazgatók munkaközössége Cser László vezetésével az 1963. évi oktatási törvény végrehajtásának segítésére jött létre. A munkaközösség vezetését 1984-1990 között dr. Molnár Lajos látta el. A munkaközösség összefogta és koordinálta a gimnáziumok, szakközépiskolák, technikumok, majd később a szakmunkásképző iskolák vezetőinek tevékenységét, és segítette a szak- és tanulmányi felügyelők munkáját. A munkaközösség a rendszerváltáskor megszűnt, azóta pedig megszakítás nélkül baráti körként működik. 
 
 
A Pest megyei középiskolák nyugdíjas igazgatóinak, szakfelügyelőinek, tanfelügyelőinek és tanügyi vezetőinek egyre fogyatkozó kis csapata 2015. október 8-án Vácon tartotta soron következő találkozóját. 
A program részeként Fábián Gábor igazgató a „Boronkayt”, Dudás Tibor főigazgató pedig a szakképzés legújabb rendszerét s benne a Váci Szakképzési Centrumot mutatta be. 
Ezt követően a résztvevők röviden szóltak magukról, az elmúlt két évben velük történt fontosabb változásokról, és megemlékeztek az időközben elhunyt tagtársakról. 
 
A program további részeként meglátogattuk a Váci Fegyház és Börtönben működő „Börtönmúzeumot”, közismert nevén a „Doberdót”.
 
 
A találkozó zárásaként Pálos Frigyes kanonok, művészettörténész, múzeumigazgató és dr. Beer Miklós váci megyéspüspök vezetésével ismerkedtünk a püspöki palotával, valamint az egyházmegye püspökeinek –Báthory Miklós, a két Althann és Migazzi Kristóf – egyházszervező, városépítő munkásságával.
 
A soron következő találkozónk Ócsán a középiskolában, vagy Gödöllőn a Premontrei Gimnáziumban lesz 2016-ban.
 
Dr. Molnár Lajos
a baráti kör vezetője