Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pintér Brigitta az Ifjúsági Bolyai Pályázat díjazottja lett

2015-01-27 19:10:12
Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelős államtitkár-helyettes és dr. Nusser Zoltán professzor, a 7. Ifjúsági Bolyai Pályázat bíráló bizottságának elnöke közösen adták át a 7. Bolyai Pályázat díjait Budapesten, 2015. január 8-án.
 
 
 
Az Ifjúsági Bolyai Pályázat témáját mindig a legutóbbi Bolyai-díjas kutató írja ki, aki 2014 évben dr. Nusser Zoltán agykutató volt. Dr. Nusser Zoltán ,,Optika az agykutatásban: Hogyan lehet az idegsejtek aktivitását optikailag megváltoztatni és nyomon követni?” témában írta ki az Ifjúsági Bolyai Pályázat témáját.
 
 
A bírálóbizottság döntése alapján a  középfokú nevelési-oktatási kategóriájában az első díjat megosztva kapta: Kelemen Alexandra, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulója, valamint Pintér Brigitta, a Váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium diákja, mentor tanára Matosné Gazdag Szilvia.
 
Büszkék vagyunk Brigittára, a 11G tanulójára, aki a kutató konzulensek szerint BSc. színvonalú dolgozatot nyújtott be ebben a világszinvonalon is újdonságnak számító témakörben.
 
Gratulálunk!
 
h.i.