Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Siker a Sakk Diákolimpia országos döntőjén

2017-04-19 22:03:26

Szombathelyen március 31. és április 2. között Sakk Diákolimpia országos döntőjén 27 csapat között az 5. helyet szerezte meg iskolánk csapata!

 
Banda Ádám Bernáth Péter Mikulás Viktória Szabó Zoltán Urhegyi Márton
 
Ez az eredmény abból a szempontból is figyelemre méltó volt, hogy a szakemberek véleménye szerint a sakkban csak nagyon ritkán nem jönnek be a papírformák, csapatunknak ezek szerint nagyjából a legjobb tízbe való bekerülés lehetett volna a maximálisan elérhető célja. (Tavaly 15., előtte lévő évben 17. helyen végeztünk.) Ehhez képest a sakkozóink olyan bombaformában játszottak, hogy 12. kiemelt (legerősebb) csapatként lettünk ötödikek az utolsó fordulóban úgy, hogy azt a Fazekast vertük meg, aki pedig a 3. kiemelt volt, velük szemben a 0:4-es várható eredményhez képest 2,5:1,5 arányban nyertünk! Ez olyan eredményt jelentett, amihez elég lett volna már csak egy fél pontot szereznünk, hogy bronzérmesek legyünk.
 
A csapattagok papírformát meghaladó személyes teljesítményén túlmutatóan is kiemelkedő volt Urhegyi Márton játéka az első táblán (a legerősebbekek között), hiszen veretlenül 6,5 pontot szerzett a lehetséges 8-ból, és ezzel az egész mezőny 4. legeredményesebb versenyzője lett.
 
A csapatvezető Lengyel Csaba volt.