Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Sikereink a Pest Megyei Mezei Futóbajnokságon

2015-12-08 11:07:21
Hatalmas izgalommal és drukkal indultunk el november 12-én az iskola 25 fős csapatával – jómagam csak fotós tudósítóként – a Pest Megyei Mezei Futó Diákolimpiára. 
 
 
 
A másfél órás busz utunk után következett egy kis pihenő és étkezés, majd a lány csapat fiatalabbik része megkezdte a bemelegítő edzéseket és nyújtásokat. Ezután már felpörögtek az események: először az V. korcsoport lányai álltak rajthoz, ahol bár egyéni versenyben a top 6-ban nem értünk el helyezést, csapatban harmadikak lettünk. 
 
 
Rögtön a lányok után következett az V. korcsoportos fiúk futása is, ahol egyéniben Seregi Balázs az ötödik helyet szerezte meg, csoportos díjazásban pedig az aranyérmet hoztuk  haza. 
 
Egy kis szünet után kezdődött a VI. korcsoportos lányok, majd fiúk megmérettetése. Lányok között Kovács Dorottya az egyéni versenyen második helyezést, csapatban  pedig  a dobogó csúcsára kerültünk. 
 
A VI. korcsoportos fiúk közül egyéniben ketten is a top 6-ban teljesítettek - Niedermüller Ákos hatodik, Kovács Kornél pedig első lett. Csapatban szintén első helyen végeztünk.
 
 
Összességében nagyon jó eredményekkel büszkélkedhetünk, a középiskolák közül a mi futóink teljesítettek a legjobban
 
Eredményhirdetés és egy csoportkép után fáradtan, de diadalittasan indultunk haza. Májusban ugyanilyen eredményeket remélünk az országos versenyen.
 
Bérczes Borbála