Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Simonyi Károly Országos Elektrotechnika verseny - 2018

2018-05-30 08:12:00

Négy diákkal május 11-12-én Pécsen voltunk a Simonyi Károly Országos Elektrotechnika versenyen. A Boronkay 1998 óta minden alkalommal részt vett a versenyen, és többször megnyertük egyéniben is és csapatban is, de az idei évben értük el az eddigi legjobb eredményt. Ezt a versenyt az elektrotechnika tanulmányaikat az aktuális évben befejezők számára rendezik meg. (Ez többségében a 10. évfolyamosokat jelenti).

Egyéni:
1. Ladjánszki Balázs  10.E
3. Tomecz Tamás  10.E
5. Kálmán Zsombor  10.E
6. Szrenka Mátyás  10.E

Csapat: 1. helyezés Boronkay 

A kétnapos verseny első napján, számítási feladatokból álló írásbeli részt kellett teljesíteni, majd másnap egy tesztfeladatsort kellett megcsinálni számítógépen. Ezek után a tíz legjobb összteljesítményt elérők egy szóbeli megmérettetésben vettek részt, és így dőlt el a végső sorrend.

Iskolánk úgy csapatban mint egyéniben általában az élmezőnyben szokott végezni, nagy vetélkedésben az „örök” riválissal a Puskás Tivadar Távközlési Technikummal.

A tavalyi győztes mindig két csapattal vehet részt a versenyen, így idén a Puskásnak jutott ez az előny (mi 2. lettünk).

Iskolánk köszönhetően a jól összeválogatott, jó képességű, erősen motivált diákoknak illetve az év folyamán heti kétórás versenyfelkészítésnek „tönkreverte” a mezőnyt és csapatban elért 477 ponttal, közel 100 ponttal utasítottuk magunk mögé a második helyezett Puskás első csapatát.

A győztes diákjaink a szponzorok által felajánlott értékes nyeremények mellett a kupát is elhozták 2016 után most másodszor, és már csak egyszer kell ezt megtenni, hogy végleg nálunk landoljon.

A jó hangulatú, szakmailag abszolút tiszta és korrekt verseny mellett a verseny névadójáról is értékes információkat, anekdotákat kaptunk.

Rauscher István