Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Szalagavató - 2013

2013-01-06 16:45:00

Nem is sejtettük, hogy lehetnek szép cigányasszonyok az iskolánkban, és hastánc-rucis, ringó csípejű fiatalurak, de minderről igazából csak a szalagavató napján, január 6-án bizonyosodhattunk meg. Beszámolónk egy út végéről, s valami új kezdetéről: a Szalagavatóról.

Komolyra fordítva a szót!
 
Gyorsan eltelt számotokra ez a négy év. Élményekben, szeretetben, szerelemben és barátságokban gazdagon. Hihetetlen, de igaz? Mily gyorsan váltatok erőtlen gyermekből felelősségteljes hölgyekké és urakká. Az utolsó nehézség ám még előtettek áll, ami az érettségi vizsgában fog testet ölteni. De hát a jó eredmények biztosan nem maradhatnak el, hiszen nem akármilyen diákok vagytok. Boronkays diákok!
 
 
A ti évfolyamotokhoz rengeteg minden fűz. Életre szóló barátságok, hihetetlen bulik, eszméletlen történetek, tartalmas beszélgetések, de a legfontosabb, hogy sok embertől közületek tanultam valamit. Több lettem általuk. Ez az, amit nem fogok elfelejteni, és ti se felejtsétek, hogy nem csak egy tablót, hanem sok mély és felejthetetlen emlékeket hagytok iskolátok, tanáraitok és az alsóbb évfolyam emlékezetében.
 
A szalagavató különleges dolog. Csak egyszer az életben élhetitek át, ezért annyira fontos, hogy maradandót alkossatok. És ezzel nem is volt semmilyen probléma sem. Mindegyik osztálynak megvolt a maga varázsa, egyénisége. A hölgyek és urak szemében hihetetlen komolyság tükröződött. Meglátta a közönség azt az érettséget, amelynek elérésével egy korszak véget ér, és egy talán még szebb korszak veszi kezdetét.
 
Az előadás végén rengeteg jó emlék rohant át az agyamon, mely egyszer csak hirtelen meghatottságba torkollott. Férfiasan megvallom, talán pár könnycsepp is legördült az arcomon. Ebben úgy gondolom semmi szégyellnivalóm nincsen, sőt büszke vagyok, hogy miattatok kicsit elengedhettem magam érzelmileg ebben az amúgy is egyre inkább érzelemmentes világban.
 
Végezetül csak annyit írnék nektek drága ballagó diákok, hogy valósítsátok meg az álmaitokat, s ne féljetek kimutatni, milyenek vagytok valójában. Sokkal értékesebbek vagytok, ha önmagatokat adjátok, mintsem egy olyan embert, aki hagyja magát eltorzítani e gaz világ által.
 
A következő félévben szenteljetek rengeteg időt a tanulásra, mert igen fontos lesz a megfelelő érettségi eredmény! Kívánok nektek fantasztikus egyetemi és főiskolai éveket, és majd a jövőben harmonikus családi életet és olyan munkát, amelyet szívből és szeretetből fogtok végezni.
 
Sok szerencsét nektek! ♥
 
Molnár Orbán 11.B

 

 


 

A végzős osztályok felnagyítható osztályképei

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 KÉPEK

 
Műsor
   12.B - Márczy Gábor – A fekete gyöngy átka
   Közös ének

 Bodonyi Boglárka borlapos fotói


Videók

Videó1   |   Videó2   |   Videó3   |   Videó4   |   Videó5   |   Videó6   |   Videó7   |   Videó8   |