Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Szelektív Macik makettépítő versenye

2016-06-03 11:50:44

Iskolánkban 2016. május 24-én reggel 8 órától egy makettépítő versenyt szerveztünk általános iskolás diákok számára. A versenyzőknek egy védett állatfajt kellett megjeleníteniük alkotásukban. 

 
 
A 17 nevező csapatból 15 vett részt a versenyen. 
 
 
A versenyt az igazgató úr megnyitó beszédével kezdtük, a főszervező Nemeshegyi Csanád mondott köszöntő beszédet. Ezt követően egy rövid környezetvédelmi mini TOTÓ várta a versenyzőket, melynek győztese külön díjazásban is részesült. 
 
 
10 órakor a diákok elkezdhették építeni a maketteket, melyek csupán előre összegyűjtött szelektíven válogatott hulladékokból építhettek össze. Igazán ötletes művek születtek, így a zsűrinek igen nehéz dolga volt a helyezések kialakításakor.
 
 
   A versenyt
Gyenes Zoltán - Bernecebaráti polgármestere, a verseny támogatója,
Pósán Gergely - Ipoly Erdő Zrt. képviselője,
Mojzes Zsófia - iskolánk rajztanára,
Kuruczné Paál Mária - rajz tanárnő,
Klopfer Máté - iskolánk diákigazgatója,
Kovács Attila - szervezők képviselete,
Nyíri Ádám - szervezők képviselete
   zsűrizték. 
 
 
Egy rövid szünet után Mészáros Eszter Nóra népművészeti előadását, majd Kiss Keve Áron szelektív hulladék-gyűjtéssel kapcsolatos bemutatóját szemlélhették meg a jelenlévők. A bemutató anyagából a résztvevőknek összeállítottunk egy játékos, ám mégis komoly jelentőséggel bíró kvízt, melyen megmutathatták, mit fognak otthon hasznosítani az itt megtanultakból. 
 
 
Mindezek után a makettek és a választott védett állatfaj bemutatása következett. A jelentkezőknek egy perc állt a rendelkezésükre, hogy az általuk választott fajt ismertessék.
 
 
A pontok összesítése után – melyek a makett, a kvíz és a bemutató pontszámaiból kerültek ki – a verseny teljes stábja és versenyző gárdája az Adullám Kávéházba ment, ahol sor került az eredmények kihirdetésére.
 
 
Egy álló fogadás keretein belül kiengedhettek a fárasztó és eseménydús nap után.
 
Reméljük, mindenki jól érezte magát!
 
Repiczki Máté 11.P
 
 

 Mikecs Enikő felvétele – 1. részlet

 Mikecs Enikő felvétele – 2. részlet